Ha meg kéne változtatnod a nemzetiségedet, milyen nemzetiségű lennél?
Ha rajtam múlt volna és nem az eredeti szüleimet ( akik román ortodoxok voltak) akik otthagyták születésekor és 1 éves korom Után anyu fogadott örökbe ( és így lettem magyar keresztény református) akkor román maradtam volna. Így már világos?
Ahogy idosodom egyre jobban vonz a román kultura, hovatovább már az ortodox vallást is szeretem mert román vallás. Már rákaptak hogy minden vasárnap menjek a mellettem lévő ortodox templomba. Már a tömjént is kibírom valahogy meg a keresztvetésekkel, terdepleseket csak mehessen és hallgassák román szót. Vasárnap este olvastam az interneten hogy az ortodox papok átkoznak meg vesznek le átkot meg használnak joslásokat ami sátáni dolog még babonások és hétfő délig haragudtam az ortodox papokra. De hétfő délután már nem haragudtam rájuk, már akkorra megbekeltem a lelkekben velük. Sőt azt bánom hogy haragudtam rájuk mert én is hajlamos vagyok atkozodni. Hogy is ítélhetem el a nekem papjait mikor ha nem hagynak ott a kórházban és is román ortodox lennék? És mondom már nem haragszom rájuk. Máskor is volt havalamit megtudtam a románoktól hogy mit csináltak magyarokkal, elárulták őket haragudtam rájuk de egy napig tartott aztán újra csak vonzodtam a romanokhoz. Úgy látszik hiába vagyok keresztény református magyar, a Vér Nem Válik Vizzé. A genetikát nem lehet letagadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!