London milyen hely, mennyire biztonságos Budapesthez képest?
Kicsit tegyük már félre a sztereotípiákat mindkét oldalról.
Londonban vagyok így írom ha ez számít. Van az egyik sztereotípia miszerint ez a város a bizonyíték milyen jól működik a multikultúra mert a muszlim a keresztény a zsidó és a hindu is barátságosan elfér egymás mellett
Meg van a narratíva miszerint veszedelmes környék ahol nőket erőszakolnak a parkban és a no-go zónákba nem mer bemenni a rendőrség mert kizárólag bevandorlók laknak.
Mindkettő bullshit természetesen.
Az első a legtöbb helyen a munkahelyi és a jószomszédi viszony miatt nem torkollik folyamatos gyűlölködésbe, bár sokszor lehet találni igaz barátot ha elég nyitott vagy hozzá teljesen más hátterű emberekből is.
A másik azontúl, hogy no go zóna nem létezik ez egy nagy város. Budapest kisváros. London lakossága hasonló mint magyarországé szóval a bűnözési statisztikákat ehhez hasonlítsd.
Már megint "úgy átlagban"
Mit jelent? Úgy átlagban?
Sokkal több hajléktalan és részeg ember van aki az utcán vizel mint Budapesten.
Lehet közé van ahhoz, hogy több mint 9 millioan élnek ebben a városban.
Én is Londonban élek, de komolyan Kelet-Londont leszámítva, még éjjel sem félek (csak kicsit) az utcán sétálni, pedig nő vagyok. (Éjjel sétálás, ha mondjuk munkából megyek hazafelé, buszhoz vagy busztól.)
Igen, vannak kicsit gázosabb környékek, ez tény, de ezt így nem lehet rámondani egész Londonra. Minden be van kamerázva, a közbiztonság azért elég jó.
En bloc Londonban nagyobb a bűnözés, a biztonságérzeted viszont sokkal jobb.
Akik balhéznak azok többnyire maguk között balhéznak, nem ám találomra szurkálják le a járókelőket az utcán.
Nem akadnak beléd tízméterenként agresszív drogos csövesek és nem akarnak megkéselni a cigányok 500 Ft-ért. Nem legalja környéken átlagos mókusként gyak. semmi félnivalód nincs se nappal, se éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!