Tényleg jobb félni, vagy mégis inkább megijedni?
Tudom, mire szokták mondani, ismerem a jelentését, de ha máshogy nézzük félni tartós állapot, megijedni meg egy pillanat.
Szerinted melyik "jobb" ?
Természetesen tartósan szorongani nagyon egészségtelen állapot, megijedni, majd ellazulni még kellemes is lehet.
De tudjuk, a mondat arról szól, hogy inkább feleslegesen készüljünk a bajra, tegyünk meg minden óvintézkedést és így aztán NYUGODTAK lehetünk, mint nem törődni a lehetséges jövőbeni problémákkal, majd ha bekövetkeznek RÉMÜLTEN kapkodni fűhöz-fához.
Vagyis ezt a közmondást megfogadni nagyon is egészséges és stresszmentesítő dolog!
Azért mert itt arra kell gondolni,
hogy a félelem a rossz dolog elkövetése vagy megtörténte előtt van
a megijedés pedig akkor, amikor megtörtént a rossz.
Pl. félsz a sebességtől, ezért nem hajtasz mint az állat, de ha hajtasz és pl valami történik, akkor megijedsz.
Remélem, érthető voltam.
szerintem ez a mondás inkább az előre gondolkodásról szól.
Gondold végig mi történhet és aszerint cselekedj.
Ha már betőrés, akkor jobb bezárni az ajtót (tehát félni attól, hogy a nyitott ajtón bejön éjjel valaki), mint valóban arra ébredni, hogy bejött valaki és akkor megijedni.
Ja és semmi köze a "félésnek" a tartóssághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!