Mi a lényeges különbség az ISBN-es és az anélkül, csak úgy egyszerűen nyomtatott könyvek között?
Tudom, hogy nem kell fizetni a számért, és hogy állítólag azonnal megadják, de olvastam olyan cikkeket, hogy még hónapok múlva sem kapta meg az egyik kiadó.
Addig nem akarok várni. Ki lehet a szám nélkül is nyomtatni a könyvet, ha csak osztogatni akarom, ugye?
Nem csalni akarok, beadnám a köteles példányokat is, ahogy kell 50 db fölött.
Jól értem, hogy ISBN szám nélkül 27% az áfa?
ISBN számmal meg csak 5%?
De vajon miért? Van valami oka, vagy értelme? Akkor miért nem kér mindenki számot?
ÁFA tekintetében nincs különbség.
Ha van rajta ISBN, a nyomda kötelezően lead 6 példányt az OSZK-nak.
3
Nem csak 4 köteles példányt kell leadni? Mikor változott?
5: ne okoskodj, ha nem értesz hozzá
717/2020. (XII. 30.) Korm. rendelet
4. § (1) A kötelespéldány szolgáltatására kötelezett (a továbbiakban: szolgáltató):
a) a nyomtatott kiadvány esetében a nyomda,
6. § (1) A nyomtatott kiadványból - a (3) bekezdésben foglalt kivétellel - hat kötelespéldányt kell szolgáltatni az OSZK számára.
6
Nem "okoskodtam", csak néhány éve még 4 kötelespéldányt kellett beadni, az 50 pldány fölötti könyvekből.
Az ÁFA és az ISBN kapcsolatáról:
Vagyis a 4. megint csak okoskodik. De neki a jogszabály szövege csak netről okoskodás...
Bocsánat, Kérdező, nem 5-t akartam írni.
6. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!