Szerintetek az osztrák, német GYIK-en is vannak ilyen trollok?
Sokan trollkodnak itt a bérekkel, hogy a valós béreknek a 3-4x-esét mondják.
Ilyenkor mindig kíváncsi vagyok, hogy vajon fejlett Nyugati országokban is vannak ilyen trollok? Pl. akik ilyeneket irkálnak, hogy Berlinben már egy utolsó segédmunkás is 6000 Euro-t keres, vagy Bécs-ben már WCs nénit sem találsz 5000 Euro alatt. stb.
Vannak ilyenek, akik ezzel szórakoznak, külföldi oldalakon is? Vagy ott már fejlettebb a kultúra, jobb elfoglaltságuk is van az embereknek mint ilyesmi?
Mi az a GYIK? Miért nem GYK? Ezt már 6-7 éve is így mondták az oldalon, az okát soha nem értettem.
Unatkozó trollok mindenhol vannak, bár szerintem Némteroszágban kevésbé téma a fizetés, lehet hogy ott inkább a bevándorlókról, meg oltásokról megy a duma főképp.
1: az, hogy te ennyit keresel, nem jelenti azt, hogy más is ennyit keres.
A mediánbér jobban leírja az állapotokat (nem az átlag, az csal), és ennek az összege bruttó 300 ezer körül van jelenleg.
Mi a különbség a medián fizetés és az átlagbér között?
A KSH által publikált átlagbér azt mutatja meg, hogy a teljes munkaidőben dolgozó embereknek mennyi az átlagos fizetése: gyakorlatilag összeadják az emberek jövedelmét és elosztják a keresők számával. Ennél a módszernél azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy a kiemelkedően magas értékek – egyes jelentős fizetések – a kapott átlagot torzíthatják felfelé.
A medián bér ezzel szemben az az érték, amelynél a dolgozók egyik fele többet, míg másik fele pedig kevesebbet keres. Ebből a szempontból jobban leírhatja egy átlagos – a kereseti listán középen elhelyezkedő – személy jövedelmét.
A KSH adatai alapján is relatív magas az eltérés a két érték között: a medián fizetés 2020-ban havi bruttó 320 528 forint volt, míg az átlagbér nagysága 83 ezer forinttal volt magasabb ennél.
Minden országban az átlagbér magasabb, mint a mediánbér, Európában a 73-92%-a. Magyaroroszágon a 80%-a, ami középmezőny, és ez az érték javul az utóbbi 10 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!