Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A török sorozatok miért ilyenek?

A török sorozatok miért ilyenek?

Figyelt kérdés

A török sorozatokon általában miért nem látszik, hogy török? Valahogy én nem látom ezt rajtuk, sem az öltözködésen, sem a szokásokon, szinte semmin nem látszik. Kivéve a zenét. Persze tudom, hogy teljesen más egy nagyobb város, például Isztambul meg egy falu a keleti országrészben, de ennek ellenére nem is olyan feltűnően törökösek.

A Fatmagül címűt végignéztem, talán egyedül arra mondanám, hogy megmutatja, hogy milyen más országról van szó, abban látszik a falu és város ellentéte, látszik, hogy milyen ott a nők helyzete, az ételek is gyakran tipikus török ételek, a helyszíneken is nagyon látszik, hogy hol játszódik.

Ugyanezt viszont sok más török sorozatról egyáltalán nem tudom elmondani. Can Yaman sorozatait is láttam, azok teljesen más képet mutatnak az országról meg az ottani dolgokról (Álmodozó, A szerelem íze).

Sok török sorozatnak teljesen átlagos romantikus témája van, inkább hasonlít a brazil sorozatokhoz. A Tiltott szerelem is ilyesminek tűnik az alapján, amit láttam belőle.

Az miért van, hogy a török sorozatokban mindenki úgy néz ki mintha valami nyugati országból származna? Miért nem láttatják jobban a kultúrájuk különlegességeit?

Ennek az az oka, hogy a városokban ott is már nagyon hasonlítanak a nyugatiakhoz minden téren és ezeket a sorozatokat ott forgatják és a színészek is inkább azt az életmódot élik vagy azért mert azt gondolják, hogy egy nagyon törökös sorozatot nem tudnának eladni külföldre?

2021. máj. 5. 20:56
 1/3 anonim ***** válasza:

A csodálatos asszony, Az ígéret pontosan mutatja hogy milyen lenne a törökök között élnél, igaz hogy benne van a legtöbb néző számára az elérhetetlen gazdagság, de nem is azt kell benne meglátni elsőként. Más országok nézőinek pont elég a zenei világ, és pár eltérő szokás.

A való életben sok török nem igen tartja a régi szokásokat öltözködésben, viszont meg vannak tanítva a tradicionális dolgokra, amit esküvőn, ünnepeken alkalmaznak.

Voltak olyan sorozataik amiket nem mindig bírtam követni a magyar élete is elég rossz, nem akartam a nyomorúságot, keserűséget látni.

2021. máj. 5. 22:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Törökorszàgban èlek ès a törökök olyanok, mint a sorozatokban. Persze kevèsbè attraktivak ès a mindennapokban nincsenek ennyire kirittyentve, de öltözködès az egybevàg. Persze ez a szekulàris rèteg.

De milyen öltözködèst vàrsz el vagy milyen elkepzelèseid vannak, hogyan öltözködnek?

2021. máj. 9. 18:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Milyennek kellene lenniük? Az átlagos török nagyvárosi élet nem nagyon kulonbozik mondjuk a Budapestitol. Se oltozkodes, se emberek, se semmi téren lényegeben.

Az miért van, hogy a török sorozatokban mindenki úgy néz ki mintha valami nyugati országból származnak? - mert a törökök sok esetben így néznek ki. Nem tudom honnan jött ez hogy a törökök mindenképp, kizárólag kis kivétellel, sotet bőrű, kreol bőrű, fekete hajú, fekete szemű emberek :D. Ilyen nincsen. Delkeleten élek, de még itt se tunok ki. Rengeteg a nálam világosabb hajú, szemű emberke. Vannak ugyanugy szőkék, barnák, vörösek, 'hófehérkek', normál tónusúak, mindenféle emberkék.

Nekem ittelokent neha pont hogy már karikaturisztikusan erőltetett a 'törökseg' néhány sorozatban, mert nyilvanvalo, hogy senki nem el úgy, ahogy epp be akarják mutatni.

2021. máj. 10. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!