Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egy 16...

Miért van az, hogy egy 16 éves amerikai kedvére kocsikázhat, ám egy 20 éves nem ihat meg egy sört a kocsmában?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 11. 12:09
1 2 3
 1/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%
LoL
2021. ápr. 11. 12:19
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
Mert a két dolog között semmilyen összefüggés nincs.
2021. ápr. 11. 12:28
 3/21 anonim ***** válasza:
67%
Mert idióta rendszer.
2021. ápr. 11. 13:03
 4/21 anonim ***** válasza:
67%
Mert egy kamasz általában autóban jobban érzi a határokat, jobban kontrollálja az autót, mint a sörös üveget. Mondjuk ez sem tökéletes magyarázat, inkább a helyi törvényhozókat kellene megkérdezni.
2021. ápr. 11. 13:15
 5/21 A kérdező kommentje:

Nincs összefüggés? Ha tartasz annyira érettnek, felnőttnek egy embert, hogy kiengeded autóval az utcára, akkor szerintem azt is rá lehetne bízni, hogy megbírkozzon egy pohár sörrel. (Mint ahogy meg is bírkozik, - akárcsak tinédzserek nagy része bárhol a világban - csak nem feltétlen a kocsmában.)

Vagy hogy kéne értelmezni az összefüggést? Az én szememben az egyéni felelősség szabályozásában elég hasonló a két téma. Azt egy másik kérdésnek gondolom, hogy az alkoholizmus mint függőség kialakulásának mérséklése hogyan valósul meg ebben az esetben. (megjegyzezném itt, hogy statisztikák szerint sehogy sem)

2021. ápr. 11. 13:19
 6/21 anonim ***** válasza:
Kicsit off, de innen ered az is, hogy amcsi mintára már ott tartunk, hogy ha egy 20-on éves összejön egy 16-17 évessel, vannak, akik teljesen komolyan elkezdenek pedofíliát óbégatni.
2021. ápr. 11. 13:23
 7/21 A kérdező kommentje:
4-es szóval esetlegesen a sörrel minden esetben károsítják (minimum) saját magukat, az autóban meg csak ha bénák? Elképzehető, de akkor minek engedélyezni az alkoholfogyasztást úgy általában? 21 éves korhatár? 3 éve felnőtt ember vagy és nem ihatsz egy sört magadtól? 3 éve szavazhatsz az államod sorsárol és a benne élő milliók sorsáról, de nem ihatsz meg egy pohár sört?
2021. ápr. 11. 13:24
 8/21 A kérdező kommentje:
6-os háááát nem tudom, ebben én inkább nem foglalok állást :D
2021. ápr. 11. 13:27
 9/21 anonim ***** válasza:

:) Pedig teljesen összefügg.

Ha vezethetsz, ihatsz, akkor azt is el tudod dönteni, hogy lefekszel e valakivel.

2021. ápr. 11. 13:28
 10/21 anonim ***** válasza:
71%

Még egyszer: A helyi törvényhozókat kellene megkérdezni. :)

+

[link]

[link]

[link]

stb..

2021. ápr. 11. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!