Miért ekkora katasztrófa kelet európa társadalma?
Az hogy a 30-as években éppen polgáriasodó országokat elöbb a háború majd a komcsi terror törte darabokra.
Ezen országok még a komcsik alatt elvoltak a internacionalista szov.unióban ,de amint az megszünt két világ közt találták magukat.
Mi magyarok meg pláne.
A nyugati kultúra szinthez nem tudunk felfejlődni a rengeteg lemaradás és "félrefejlődés„ miatt,de már a keleti kultúra sem kell.
Tehát identitás nélkül léteznek ezek a posztkomcsi országok és lakóik.
Vannak pszichológiai problémák, amik öröklődnek, tehát a szülők akaratuk ellenére továbadják gyermekeiknek. Legtöbször szoringásos problémákról van szó.
Pont ezért olyan szörnű megtörni egy nemzet lelkét.
Örökölt mellett megtanultat is használja a szakma. Nagyon kevés genetikai úton terjedő mentális dolog van, amit egy nemzete rá lehet nyomni pár generáció alatt. Ezek kulturális kútszennyezések inkább és egyéni traumák, amiket nem lehet kibeszélni, ezért a tudat alattiban terjed a családban, nemzetben.
Magyar a másik magyarért nem áll ki. Innentől semmilyen társadalmi fejlődésnek nincs élettere. Ha értem nem all ki senki, én miért álljak ki másokért?
Utálni, gyűlölni, másikban hibát keresni nagyon jól tudunk. De ez nem előre visz.
Nem feltétlenül. Maga az, hogy szebb, jobb jövőt akarunk és menni egy irányba, az pozitívan is hathat.
Ellenben más jelenéhez hasonlítani magunkat és nem a saját múltunkhoz, az akkor is depresszióval tölt el, amikor sikert érünk el magunkhoz képest.
#3 az örököltet nem stószerint értettem.
Nyílván nem arra gondoltam, hogy a generalizált szorongást genetikailag öröklik a gyerekek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!