Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más is utálja a "de miért...

Más is utálja a "de miért szereted?" kérdést?

Figyelt kérdés

A világ leghülyébb kérdése. Az igazi szeretetet nem lehet racionális okokkal megmagyarázni, az nem agyban dől el, ott az erósz dolgozik, a tudatalatti, érzelmek, ösztönök, vágyak stb. A szeretet tárgyát nem úgy logikázva választja ki az ember, mint hogy hol vegye meg a krumplit.

Én pl. Pilinszky-t szeretem legjobban a magyar költők közül, holott tudom, hogy a legnagyobb zseni József Attila volt, de mégsem ő áll a legközelebb a szívemhez, hanem Pilinszky, és ezt nem lehet megmagyarázni, miért van így.

2021. márc. 14. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem meg lehet mondani, hogy miért szereted. Sosem tudnék szeretni valakit, aki nem érdemli meg.
2021. márc. 14. 15:31
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 azt nem te döntöd el kit szeretsz, csak azt, kivel lép kapcsolatra, a kettő pedig nem jár mindig együtt. Legfeljebb igyekezni próbálod becsapni magad, hogy valójában nem is szereted, akit szeretsz, és azt szereted, akit nem szeretsz.
2021. márc. 14. 15:35
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Én is meg tudom mondani, miért szeretek egy adott dolgot. Néhány tulajdonságot azért csak fel tudsz sorolni, amiket szeretsz benne. Abban igazad van, hogy nem tudod kiválasztani, hogy mit szeress, de viszont a miértjét legtöbbször tudja az ember.
2021. márc. 14. 15:44
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
Nincs az ilyen kérdésekkel semmi bajom. Miért szeretem azt a valamit? Mert az tetszik, és kész. Nem kell ezen tovább magyarázni semmit sem szerintem.
2021. márc. 14. 15:53
 5/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#1 szeretned kell az arra erdemteleneket!

#4 de miert tetszik?

tetszik a benne "az"? De miert "az" tetszik benne?

miieeert?!

2021. márc. 14. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
10%

En szeretem a Volkswagent.

Miert pont azt szereted?

Mert tetszik a kulseje.

Mi tetszik benne?

Mas mint a többi.

Miben mas?

Nem tudom elmondani miert, ezt csak erzem, ez ragadja meg a szemem.

Egyes es harmas valaszat ezek alapjan fas*agnak gondolom.

Miert tetszik neked a parod?

Mert szep.

Miben szep?

Mindenben.

De hat szerintem csunya!

Miben csunya?

Peldaul az orra!

Szerintem szep.

Meg mindig hulyeseg egyes es harmas valasza. :D

A szeretet, tetszes, szerelem kb leirhatatlanok. A legjobb valasz ra a “csak mert”.

Persze embernel fellehet sorolni egy ket dolgot, pl intelligens, jomodoru. De attol meg barmelyik masik embert is szerethetned ezekkel a tulajdonsagokkal. Hogy miert pont ot szereted szerelemmel, az elmagyarazhatatlan. Osztonos, szivbol testbol jovo dolog.

2021. márc. 14. 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:

"#4 de miert tetszik?"

Miért ne tetszhetne?

2021. márc. 14. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!