Mit jelent emonak lenni? Mit jelképez az emokon a fekete szín?
Egyrészt, emo zenét hallgatsz, pl. Fall Out Boy, My Chemical Romance, Anti Fitness Club. A közhiedelemmel ellentétben a Tokio Hotel NEM emo.
Másrészt, érzékenyebbnek definiálod magad az átlagnál, érzelmi instabilság jellemző rád, azt vallod, hogy nem szégyen nyilvánosan sírni, ha olyan állapotban vagy, máskor meg ugrándozni és ölelgetni a “sorstársaidat”.
Az emok nem mindig vesznek feketét, vannak színes emok is. Az emo zene is fontos, meg ugye skinny jean, kihúzott szem, stb.
Nekem volt egy punk ismerősöm, ő nem utált engem amikor emo voltam, so ez is inkább csak sztereotípia. Kicsit ilyen goth/punk wannabe az egész, de ha emo akarsz lenni, akkor csináld :)
Érdekes korszak lesz, az biztos :DD
Csak ne viselkedj edgyn, az mindenképpen gáz ;)
-Egy ex-emo
az emo központja mindenféleképpen a zene,ez mellett esetleg a ruházat,persze ha kicsivel többet tudsz az se árt:D (a műfaj eredete,stb..)
személy szerint ha emo zenét hallgatsz nem kell úgy is öltöznöd,hiszen már emo is vagy.nem kell azt kimutatnod,mint pl a punk-oknál,akiknél lényeg is ez az egész megbotránkoztatás.
de gondolom a ruhás részét a kérdésnek azért tetted fel,mert így is akarsz öltözni:P
a fekete szín lényegében nem jelent semmit,csak a központi/domináló szín,mint ahogy kb az összes alternatív stílusban is.
emo-nak lenni számomra azt jelenti,hogy végre tartozhatok oda,ahol mindenkinek ugyanaz a fontos:a zene.
szerintem mindenki máshogy éli meg ezt a korszakot,mindenkinek mást jelent a szubkultúra,és épp ez benne a szép:) rengetegben hasonlítunk,de így is mérföldekre vagyunk egymástól,hisz ki tudja,lehet xy-nak aki ugyanúgy emo,teljesen mást jelent az egész.
csak tudnod kell,hogy akik a depresszióval,és önsérelemmel azonosítják az emo-t,azok hatalmasat tévednek.
hisz’ az emo azért alakult ki,hogy az ember kicsit több időt szenteljen az érzéseire,ne pedig csak hajtson,mint egy gép.
és ezalatt negatív,és pozitív érzelmekre is lehet gondolni.
úgy gondolom,hogy aki szerint a vagdosás megoldás bármire is,az keresztbe megy az egésszel,hiszen egy fizikai fájdalommal elnyomni a lelkit nem éppen az, amiről ennek szólnia kellene..
remélem tudtam segíteni,annak ellenére,hogy hónapokkal ezelőtt iródott a kérdésed^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!