Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mire gondol levelezési cím alatt?

Mire gondol levelezési cím alatt?

Figyelt kérdés

Szeretnék legálisan letölteni/megvenni egy Pdf formátumú könyvet. (2000 ft)

Az íróval felvettem a kapcsolatot, megadta a számlaszámát, adatait,

csakhogy a közlemény rovatba kéri, hogy írjam bele a kért könyv címét, és a levelezési címem.

Utóbbit mire érti? e-mail cím? dehát azon keresztül adtam le a rendelési igényem, tehát tudja az e-mail címem.

Lakcím, mint csomagrendeléskor? Az minek, hiszen nem a nyomtatott kiadást szeretném tőle megvenni, hanem az elektronikusat.

Nekem valamiért az a logikus, ha az e-mail címet írom bele, de az sem teljesen kerek számomra, miért kéne. :D

Megkérdezni nem merek ilyeneket a feladótól, olyan butának érzem magam....

2021. febr. 26. 16:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Legális = számla kerül kiállításra róla. A számla kötelező tartalma pedig a vevő neve és címe (+adószáma, ha nem magánszemélyként veszi).
2021. febr. 26. 16:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A levelezési cím az, amire a postai leveleket szeretnéd, hogy küldjék. A számlázási cím meg a számlán szerepel. Akkor szokták kitölteni, ha például egy cégnek több telephelye van és valamelyik telephelyre szeretné kérni a postázást, nem a székhelyre, vagy magánszemély nem az állandó lakcímére, hanem a tartózkodási helyére.
2021. febr. 26. 16:18
 3/3 A kérdező kommentje:

Ó, hogy a számla miatt kell. De buta vagyok, idáig nem is jutott eszembe, pedig egyértelmű...

Köszönöm szépen.

2021. febr. 26. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!