Egyetértetek ezekkel?
Én így látom:
Isten nem létezik, egy elvont fogalom, emberek kreálták. Az univerzum hideg-rideg, élettelen. Földünk egy halott galaxis peremvidéki kises bolygója!
Felszínén az életet is ennek megfelelően kellene berendezi, humanistán.
Példát vehetnénk az antik filozófusokról, rómaiakról pogányokról. (Ők egy skálán látták a nemiséget, a nemi identitást. Ezen helyezték el az embereket.) Úgy vélem, a vallásosságot vissza kell szorítani, és önmagunkat felemelni az isteni helyébe! A gépek dolgozhatnának az ember helyett, mi mi feltaláljuk az örök életet. Hogy aztán meghódítsuk a világűrt és közben filozofáljunk az életről és annak aspektusairól, eredetéről.
Heteró vagyok de levetem a nacionalizmust, a homofóbiát és a rasszizmust, az idegengyűlöletet. Lehetne az egész föld az otthonunk (előbb utóbb úgyis ez lesz)és élhetnénk békésen a mesterséges intelligencia fényénél. Nőből férfit csinálunk a férfiból nőt, gént metszünk, egész világ tudását belesűrítjük egy DNS-be.(Ez már létező technológia.)Ha új világot faragunk, a magunk képére és igényei szerint akkor egy szebb és jobb élet vár ránk: mely Isten nélkül de filozófiával, tudománnyal, művészettel-költészettel teli.
Elképzelésnek nem rossz, amit írtál... de ez eléggé távlati terv.
Mi a konkrét szándékod?
És mit csinálsz közben például az ilyen fanatikusokkal, mint az előző? Ő, ha tehetné, a torkod is átvágná.
Első lépésként a humanizmus eszményének terjedését propagálna ám a neonáci agymenéssel szemben.
Érdekes út lehet még a francia típusú nemzeti nacionalizmus elterjedése is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!