Idén is át fogunk állni a nyári időszámításra, vagy végleg marad a téli? Az utóbbi követi a Nap járását, így természetesebb, de jó az ha 21 óráig is csaknem világos van nyáron. Mit gondoltok erről?
Szerintem fél órát kellene tekerni, a köztes időpontra, és akkor egy kicsit mindenkinek jó lenne télen is, meg nyáron is.
(Én is inkább a nyári hive vagyok, munkarendemből kifolyólag 10-11 körül kelek minden nap, szóval nem érint hogy reggel 7-ig vagy 8-ig van sötét.)
"sötét van reggel nyolcig, szürkület fél-háromnegyed kilencig"
Semmi bajom a rendszeres váltással, de ha véglegesítenénk, akkor mindenképp a nyári mellett lennék. Inkább legyen reggel nyolcig sötét, ha cserébe délután nem négykor, hanem ötkor áll be a teljes sötétség.
Januárban van egy hét, amikor fél nyolcig kell a világosságra (vagy a napkeltére?) várni. Ebből fél kilenc lesz.
Átállítgatással pedig a sötét október-november vág fejbe.
Szeretem, hogy nyáron 21-ig van világos, úgyhogy túlélem a januárt valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!