Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen lehet Londonban élni?

Milyen lehet Londonban élni?

Figyelt kérdés
Mostanában mondtam a szüleimnek hogy szívesen élnék ott, és nem e akarunk kiköltözni. Anyukám konkrétan az arcomba röhögött de apukám, hát nem azt mondom hogy annyira tetszett neki de végülis foglalkozott a dologgal. Egyikük sem szeretnem amit persze teljes mértékben meg értek és, azt is jól tudom hogy Anglia már nem uniós tag állam és sokkal nehezebb lenne kiköltözni meg mindent megcsinálni. Viszont az lenne a kérdésem hogy ha valaki ott lakik/lakott felnőtt vagy gyerek akkor eltudná nekem mondani milyen ott az élet? Köszönöm annak aki válaszól💗

2021. jan. 31. 16:55
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ha nem is Londonról de Angliáról írnátok? Hova érdemes költözni Anglián bellül meg ilyenek? Hideget meleget is lécci
2021. jan. 31. 17:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Erre így nehéz válaszolni hisz mindenki másként éli meg. Nem mindegy milyen az elethelyzeted. Sokak számára katasztrófa volt az itteni élet

van aki alig várja, hogy elkoltozzon haza, sokan soha semmiért nem hagynák itt. Elköltözéssel jöhet egy csomó uj dolog az életedbe, mint magány, honvágy, depresszió amit sokan rafogják a városra... Az biztos Londonról van egy csomó sztereotípia ami tök nem igaz, most nem arra gondolok, hogy itt mindig esik ( mondjuk ez pont egy erős túlzás) hanem sokat híresztelni London veszélyes, rossz a közbiztonság, bevandorlók terrorba tartják a lakosságot, ez mind - mind erős túlzás. Persze érhet elég erős kultúrsokk de hozzá lehet szokni. Az se mindegy hol élsz ez hatalmas város és nem mindegy, hogy Kensingtonban élsz vagy egy külvárosi gettóban... Nem mindegy milyen munkahelyed van, mennyit keresel, mert itt a legmagasabbak az albérlet árak egész Európában. Nagyon drága város.

De ki kell jönni megpróbálni itt élni pár hónapig, aztán el lehet dönteni tetszett-e. Mindegy az én véleményem vagy anyukádé vagy apukádé saját tapasztalatok kellenek

2021. jan. 31. 19:04
 3/16 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm szèpen a válaszod! Nem tudsz veletlenül valamit hogy mivel ugye mar nem tartozik az unioba igy hogy van ott a kiköltözés ki-be járkálás az országból?
2021. jan. 31. 22:51
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze aki már itt élt megkapta a letelepedést, útlevéllel ki-be mászkálhat az országból. Turistaként is bármikor jöhetsz (Mármint ha nincs koronavírus)

Munkát nem lehet csak úgy vállalni mint előtte, vízumot kell igényelned és meg kell felelned egy elég szigorú pontrendszernek, hogy munkát vállalhass.

[link]

2021. febr. 1. 16:07
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

2es

Én egy Anglia fennhatósága alatt lévő területen élek, szerintem itt drágább az élet.

Londonban pl mennyi egy szoba shared houseban?

2021. febr. 7. 04:09
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

En delen elek kisvarosban, nem laknek Londonban. Nagyon draga, mind az alberlet mind a tomegkozlekedes. Szep hely az teny, a belvaros meg a nevezettessegek de en azt egyszer ugy vegigneztem es ennyi eleg volt belole, a videki helyek szerintem ezerszer szebbek, rengeteg a kirandulohely, tengerparti es sziklas reszek, vagy eszakon skocia stb es meg a megelhetes is sokkal jobb. Persze ez csak az egyeni velemenyem, ha mas pl a nagyvarosokert rajong lehet megpusztulna ebben a “faluban” ahol en lakok :D En konkretan latom a tengert az ablakbol es feleannyit fizetek mint londoni ismerosok.

Szep hely Anglia nagyon, de igaz hogy nagyon megoszto es tenyleg sokan alig varjak hogy hazamenjenek. Nekem elnyerte a szivem, meg sokaig szeretnek maradni.

Mostmar kijonni is nehezebb, ahogy irtak elottem pontrendszer lesz hogy minel inkabb a szakkepzettebb emberek vandoroljanak ki, plusz azert csaladdal is nehezebb kijonni, normalis alberletet talalni, nem csak egy szobat. Ha annyira nagyon szeretnel kijonni, szerintem eloszor csak tedd turistakent, kesobb esetleg megprobalhatsz kikoltozni egyedul, nyilvan ha a szuleid nem szeretnenek elkoltozni otthonrol akkor ez az o dontesuk. En is egyedul vagtam bele anno de nem bantam meg:)

2021. febr. 7. 18:26
 7/16 anonim ***** válasza:
30%
7 évet éltem Londonban. Egy szutyok.
2021. febr. 8. 13:15
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szobát shared houseban kb 400-600 font között tudsz kivenni, attól függően hogy milyen messze vagy a belvárostól és milyen a környék. Az oyster (utazási kártya) havi szinten 150-200 font között jön ki, a kaja nagyjából 400 font egy főre (nyilván ezen lehet spórolni ha nincsenek nagy igényeid), egy átlagos fizetés mondjuk olyan 1500 font, szóval még a drága árakkal is többet tudsz félretenni mint egy otthoni átlag fizetés/albérlet kombóval. Az a nagy hátránya hogy idegenekkel kell laknod, amit nagyon meg kell válogatni. Vannak magyar házak, többnyire rendesek, segítenek, de itt is kerülni kell az alja embereket. Van magyar agency is, kezdd azzal aztán ha nem tetszik tudsz keresni másik helyet idővel. Munkát meg szinte bármelyik sarkon találsz (bár ez a vírus ideje alatt nem teljesen igaz, de remélhetőleg már csak pár hónap és visszaáll minden). Arról nem tudok semmit hogy hogy lehet Brexit után kijönni, de szerintem mindenképp érdemes megpróbálni, legrosszabb esetben is hazamész és folytatod ott az életedet ahol hagytad, de lesz egy kis élettapasztalatod :)

Ha van konkrét kérdés írj nyugodtan üzenetet :)

2021. febr. 13. 17:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A lakosság összetétele nagyon vegyes. Itt minden néppel találkozhatsz, de szó szerint mindennel, ami lehet pozitív és negatív élmény is. Ezt mindenki maga dönti el. Ha elég nyitott vagy más kultúrákra akkor eu nem fog gondot okozni de ha annyira nem vagy kíváncsi rá, akkor vannak magyar közösségek is ugyanúgy.

Szerintem az ügyintézés meg nagyjából minden sokkal gördülékenyebben megy, a boltokban hihetetlen széles választék van minden téren. Olyan kajákat ehetsz amihez hasonló sincs otthon, de ha hiányoznak az otthoni ízek akkor magyar boltban is meg tudsz venni sokmindent.

Azt mondják amit Londonban nem kapsz meg az nem létezik.

Szeretem ezt a várost mert rengeteg lehetőség van, viszont drága és ha nem tudod a nyelvet az nagy hátrány lehet mert akkor magyarok segítségére leszel szorulva. Egyébként ha talpraesett vagy bármit elérhetsz :)

2021. febr. 13. 17:50
 10/16 anonim ***** válasza:
68%

5ös vagyok, akkor ez nem is olyan drága

Nálunk olyan £800 körül indul egy szoba shared houseban.

8as

1500 font átlagban?

Még egy gondozó is £450 et megkeres egy héten. Gondolom egy eladó vagy egy takarító sem keres sokkal kevesebbet

2021. febr. 13. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!