Lehet templomban az egyháztól független esküvőt szervezni?
Az mindegy, hogy a polgári esetleg máskor történne, a lényegi kérdés, hogy lehetséges lenne-e kibérelni egy templomot, ami csak helyszínként lenne használnva a nem vallásos pár vallás nélküli szertartásához.
(Én sem akarnék ilyet, de egyházi esküvőre nem vagyok hajlandó, az asszony meg templomban akarna, "mert az szép"...)

Kétlem.
Inkább béreljetek ki egy kastélyt, az is szép.

Nem lehetséges, egyébként nem tudom mi a baj az egyházi esküvővel.. Isten előtt is összelesztek kötve..
hallgass az asszonyra nem lesz abból baj :) ..
persze ezt ne érezd kényszernek, csak egy jó megfontolásnak..
Köszönöm mindenkinek a választ.
Nem a vallásom, és szembemegy az elveimmel, hogy ilyen módon alárendeljem magam egy szervezett egyháznak. Én sem erőltetem, hogy legyen a többi többezer vallásnak megfelelő esküvőnk, én sem veszek részt ebben. :)

Szerintem sincs egyébként erre lehetőség. Hogy csak simán ott legyen a polgári? Erre gondoltál?
Nagyon rugalmasnak kell lennie a papnak ehhez. De megmondom őszintén 99%ban arra tippelek hogy nem engednék.
De amúgy ha a mennyasszonyodnak ez fontos akkor vállald be szerintem. Bár nem tudom melyik felekezethez tartozik a mennyasszonyod.. ha te nem vagy bérmálva keresztelve meg semmi akkor ezeken is át kell esned. Katolikusok esetén. A többiről nem tudok nyilatkozni.
6os voltam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!