Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jól értem ennek a kifejezésnek...

Jól értem ennek a kifejezésnek a jelentését?

Figyelt kérdés

Ha valaki azt mondja, hogy "kiegészítjük egymást", akkor azt jelenti, hogy:

1. valakire hasonlítok személyiségileg - fontos dolgokban egyformán gondolkodunk, valamennyire a tükörképem -, viszont vannak olyan dolgok, amiket megkívánnék magamban, de az a másikban találom meg, így tanulunk egymástól. És ez oda-vissza működik.

2. vagy az a jelentése, hogy teljesen különbözünk egymástól, mégis jól kijövünk együtt?

Nekem valamiért nem tiszta ez a fogalom.

2021. jan. 30. 20:29
A kérdező szavazást indított:
1. igaz
2. igaz
10 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Öhm...az 1. áll közelebb hozzá. De nem azt jelenti, hogy megkívánnád magad (wtf?), hanem azt, hogy megtaláltad a másik feled, akivel sok dolog közös stb. Ezért egészítitek ki egymást.
2021. jan. 30. 20:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem fogalmaztam érthetően:

"megkívánnék valamit magamban" - pl: szeretnék szépen rajzolni vagy jól érteni a matekhoz, de ez a készség nincs meg bennem, viszont a másik félben igen, és így tud nekem segíteni. Valahogy így értettem.

2021. jan. 30. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell teljesen különbözni egymástól, de egyes dolgokban az egyik jobb, erősebb, többet tud, mint a másik.

Csak példaképpen: én inkább irodalom-történelem- zenei beállítottságú vagyok, a férjem inkább fizikában, kémiában, földrajzban erősebb.

A baj ott kezdődik, ha az egyik vallásos, a másik nem, az egyik homlokegyenest ellenkező nevelést kapott, mint a másik stb.

Itt a szerelem (barátság esetén a szeretet) áthidalhatja a különbségeket, de nem biztos, hogy sokáig.

Úgyhogy azt hiszem, valahol mind a kettő igaz lehet.

2021. jan. 30. 20:45
 4/6 anonim ***** válasza:
22%
A 2..Hogy benned vannak dolgok,amik benne nem és benne pedig az,ami belőled hiányzik,ezért egészítitek ki egymást,ezt jelenti.
2021. jan. 30. 21:23
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
A másikkal együtt leszel teljes.
2021. jan. 30. 22:16
 6/6 anonim ***** válasza:
32%

Csillagfürt!

Nem az a fontos, hogy "teljes" legyen, hiszen senki nem teljes még a párjával/ barátjával együtt sem, nem is erről van szó.

Senki nem teljes a szó szoros értelmében, még kettesben sem.

Az előbb a férjemről és magamról írtam, hogy sok mindenben kiegészítjük egymást, de vannak dolgok, amelyeket egyikünk sem tud vagy ismer.

Ha pl. véletlen egyikünk sem tud kertészkedni vagy barkácsolni, lovat patkolni vagy atomerőművet építeni, nem leszünk "teljesek", de egyébként remekül kiegészítjük egymást.

2021. jan. 30. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!