Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan azokat,...

Miért nézik le sokan azokat, akiket nem vonzanak a művészetek?

Figyelt kérdés
Tizenéves koromban, bekerültem az ország egyik legjobb gimnáziumába, és az ottani emberek hatására elkezdtem ilyen rockosabb zenéket hallgatni, most nem tudok pontos lenni, de az a lényeg, hogy nem ilyen rádiós slágereket, tuctuccot, és lenéztem azokat akik ilyeneket hallgattak. Elkezdtem gitározni, meg ilyenek. Sokan körülöttem verseket költöttek, rajzoltak. Sportok alig érdekeltek, csak heti 2-3x fociztam. Szerettem színházba, koncertekre járni. Szigeten is voltam többször, rengeteg könyvet, novellát olvastam, cigarettáztunk, ittunk. Mikor elkerültem egyetemre, rájöttem, hogy semmi értelme számomra az ilyeneknek, mint művészet. Mostmár szinte csak ilyen Rise Fm, meg egyéb rádió sílusú zenéket szeretek, elkezdtem aktívan sportolni, azóta egy szál cigarettát nem szívtam el, igyekszem nem inni, és már szinte gyűlölöm, ha bárminek is mögöttes jelentése van. Csak olyan könyvet olvasok, olyan filmet nézek ami szórakoztat, nem kell rajt gondolkodni. A rokonságból azóta többen kedvelnek, de a régi barátaim egy része teljesen elfordult tőlem, pedig sosem szólom meg az ő stílusukat. Ők most művészeti suliba járnak, vagy bölcsészek, ráadásul rendszeresen füveznek stb.. Nagyon zavar ez, mert amúgy, ha találkozunk tök jól elvagyunk, de ha külön megkeresem őket sosem érnek rá/nem válaszolnak. Divat köztük csórónak lenni, pedig mindenhol lenne normális anyagi háttér, ismerem a családjukat, de ők 100km-eket stoppolnak, mert nincs pénzük hétvégén hazautazni, koncertekre, bemásznak, belógnak, nem tudom mi lesz velük így..
2010. aug. 13. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Te magad megélted a művészetet, mint az élet részét, és lemondtál róla.

Szerintem meg azok, akik lenézik azokat, akinek ez nem jelent semmit, ostobák és sznobok. Jómagam igaz, nagyon is művészpályán vagyok. Szívesen nézek elgondolkodtató filmeket, rajzolok, festek, de a színház nem érdekel. Vagyis nem igazán. Egykor szerettem, még a színjátszást is, énekelni, és szívesen hallgattam musicaleket, de megutáltam azokat. Én nem nézlek le.

Viszont azt tapasztaltam már, hogy nem effajta beállítottságú emberek nézik le a művészlelkeket. ez megint saját tapasztalat. Az emberek egy része tartozni akar valahova, vannak, akik nem tudnak dönteni, és vannak, akiknek szálka a szemében, ha valaki nem olyan, mint ők.

Remélem, nem írtam túl fellengzősen. Van némi hibám, például, ha olvasok valamit, hajlandó vagyok az író stílusában írni magam is. Bár én az életben is így beszélek.

Vannak olyan a művészek között, akiket írtál. Ők fognak a legnagyobbat csalódni az életben. Mert nem attól lesz valaki művész, hogy színes sálakat aggat magára, füvezik és buli után nem a hajnali busszal megy haza. Ez mélyebb dolog, amit ők nem értenek. Ők csak a külsőséget látják. A barátaidról pedig csak annyit tudok elmondani, hogy valószínűleg azok nem voltak igazi barátok.

...

Én is művészeti szakközépbe jártam, és igen, vannak, akik teljesen eltávolodtak a pályától, talán a szakképesítő vizsgán rajzoltak utoljára. Mindezek ellenére én barátaimnak tartom őket.

Az az érzésem, téged megbántottak. Keress más barátokat, például a sporttársaid közül.

2010. aug. 13. 13:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem több dolog adódik össze ami miatt eltávolódtak tőled.

- irigyek, közéjük tartoztál, de mostmár jobb sorod van.

- szégyenlik, hogy csórok előtted. A barátaim előtt én is szégyenlem a hibáimat, de attól barátok hogy így is elfogadnak. (Aki nem barátom az meg nem érdekel nagyon.)

- az írásod alapján ők inkább rockerek. te meg már pop/elektronikus kedvelő vagy. Ha nekik fontos a saját stílusuk, akkor természetes hogy nem közelednek egy számukra semleges/ellentétes beállítottságú emberhez. Nem azt mondom hogy megvetnek érte, de a hasonló hasonlót vonz, és ti már kevésbé vagytok hasonlók.

Egyébként gratulálok hogy letettél a cigiről és elkezdtél sportolni.

Ja és én bme-re járok, én azt mondom hogy szeretem a művészetet, de az egyetem kiölte belőlem az igényt rá. Mikor zh-k meg vizsgák között felforr az ember agyvize, akkor az utolsó dolog amire vágyik az egy elgondolkodtató film/könyv stb...

2010. aug. 13. 14:51
 3/8 A kérdező kommentje:
egyébként ők nem rockere, inkább mondjuk elektronikus zenéket hallgatnak főleg, de ilyen "szélsőségesebb"eket mint dubstep stb
2010. aug. 13. 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Jó a lényeget érted így is: ha már más az érdeklődési körötök, akkor kisebb az összetartó erő. Ez van.

Olyan mint mondjuk egy számítógépet bújó gyerek úgy dönt hogy inkább csajozásba fog, és kiszórja az összes játékát aztán elkezd ismerkedni járni... Őtőle is el fognak húzódni a régi haverjai akikkel jókat játszottak multiban anno.. És lesznek új barátai, akik az új hobbi kapcsán kerülnek a képbe... Ez így természetes.

2010. aug. 13. 16:26
 5/8 anonim ***** válasza:

"Nagyon zavar ez, mert amúgy, ha találkozunk tök jól elvagyunk, de ha külön megkeresem őket sosem érnek rá/nem válaszolnak."

Mert nincs közös érdeklődésetek. Ha nem szoktál vadászni, miért gondolod, hogy a vadásztársaságnak be kell vennie? Ha nem gyűjtöd az antik kínai pecsétnyomókat, miért baj, ha nem vesznek be a pecsétnyomógyűjtők országos egyletébe?

"Divat köztük csórónak lenni"

Ez egy kamaszos szokás, tiltakozás a középosztálybeli értékek ellen.

"nem tudom mi lesz velük így.."

Ha úgy élnek, ahogy akarnak, boldog emberek lesznek. Ahogy te is, ha úgy élsz, ahogy akarsz, és nem mások véleménye érdekel.

2010. aug. 14. 05:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Akármennyire is művészlélek vagyok, egyáltalán nem vetem meg azokat, akiket ezek nem vonzanak-főleg azért, mert amióta bölcsészkarra járok (angol szak, de szerkesztői minor, szval volt pár magyar szakos órám az elmúlt évben), látom, hogy mennyi sznob van ott, és ez méginkább taszít (van olyan tanár, aki kijelentette, hogy a könnyűzene semmit nem ér, meg olyan is, aki szt tök jó, hogy az MR-1 és 3 elitista, mert a többi egy értéktelen szar... :O... és akkor érezzem szarul magam azért, mert néha szoktam TV-zni meg limonádét olvasni... kösszépen...). Azokat már egy kicsit lenézem, akik egyáltalán nem olvasnak (tudom, ez is elég paraszt dolog tőlem, de ez ellen nem tudok tenni sajnos), és erre még büszkék is, de te nem az a kategória vagy, ha jól látom.

Mindig vannak olyan emberek, akik vkit vmiért lenéznek, ez így volt, így van és így lesz. Max. kiderült, hogy nem igazi nagybetűs barátok, ha ilyenek miatt kompletten elfordulnak tőled.

2010. aug. 15. 19:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Olvasni nagyon szeretek! Csak leginkább olyasmiket, amik nem olyan elvontak, mint pl. Kafka Átváltozása:) az ilyen átvitt jelentéseken ki tudok akadni.
2010. aug. 16. 17:52
 8/8 A kérdező kommentje:
tegnap részegen felrúgtam egy ilyen jelzőbóját, persze annak nem nagyon lehet baja, hisz rugalmas gumi/műanyag anyagból volt, de mára már megbántam, kicsit szégyellem is magam miatta
2010. aug. 21. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!