Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az angol nyelvet meg lehet...

Az angol nyelvet meg lehet tanulni fullosan angol tankönyvekből?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 15:57
 1/8 A kérdező kommentje:
vagyis hát 1 tanfolyam adja a könyveket de én egyedül akarok tanulni.
2010. aug. 12. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyelvtanilag helyesen meg lehet tanulni, de "fullosan" nem, ha abba beleértjük azt, hogy a hétköznapi nyelvi formákat, fordulatokat is meg kell tanulni. Azokat meg csak a nyelv élőben, éles helyzetben való használatából tudod. vagy esetleg ha sok filmet nézel angolul, akkor egy része sikerülhet.
2010. aug. 12. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:

En 11 eve elek angol nyelvteruleten. Meg tudok kulonboztetni siman akcentusokat, nyelvjarasokat (az adott orszagban ahol vagyok) de meg mindig vannak problemaim ugy erzem. Azt tudom, hogy jobban beszelek mint egy otthoni nyelvtanar - ismeros volt itt es o otthon tanit o mondta...

Nyelvtant kb. 2 evig tanultam - nem sok fogalmam van az egyetemi szintrol. Igaza van az elottem szolonak, hogy elo nyelv az, ami igazan belehoz a dolgokba. Az egyetemi szint igazabol senkit nem erdekel max. Mo-n a Rigo utcat...beszelni es erteni kell, ez a lenyeg!

Ismerek egy sracot aki egy szot nem tud helyesen kiejteni DE olvas angolul. Siman ert mindent...Mo-n tanult sajat magatol.

2010. aug. 12. 16:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem igazán, mert a tankönyvek a Basic Englisht tanítják, azt meg az angol anyanyelvűek 3-4%-a beszéli.

Én fullosan angolul filmekből és a netről tanultam meg.

2010. aug. 12. 16:24
 5/8 BeerHunter ***** válasza:
Én is azt tudom javasolni, hogy az alapokra nézzél pár filmet, akár felirattal is az elején, illetve számítógépes játékok eredeti nyelvükön, szintén magyar felirattal.. Én azt vettem észre, hogy egy idő után rám ragadt egy csomó gyakori kifejezés, pedig én németet tanultam.
2010. aug. 12. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem igazán. Inkább filmekből, interjúkból, én legalábbis abból tanultam meg úgy, hogy bárkivel lazán elbeszélgettem külföldön. Kell, hogy a fordulatokat, szlenget, satöbbit real time-ban is értsd, azokat meg nem teszik bele a tankönyvekbe.
2010. aug. 12. 16:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Könyvből csak a nyelvvizsgáig lehet nyelvet tanulni, de kell hanganyag is, mert van szóbeli része a vizsgának. Hogy kommunikálni tudj, ahhoz minimum az adott nyelven kell filmet-híreket nézned, hallgatnod, olvasnod, hogy rögzüljön, mert ahogy nálunk is, ott is mindenki másképp beszél még a nyelvjárásokon kívül is, ott is van, aki lassan beszél, meg olyan is, aki hadar, van, aki szlenget használ, állítólag az anyakirálynő a shakespeare-i angolt beszéli.
2010. aug. 12. 16:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! majd töltök le feliratos filmeket

meg hasonlókat.

2010. aug. 12. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!