Van itt olyan aki élt már Dél-Koreában esetleg ott született ?
először is nem úgy van hogy oda költözöl hanem először munka helyet kell találnod így kaphatsz 90 napnál hosszabb vízumot... általában angol tanár fordító és vagy samsung esetleg hyundai alkalmazottként de ott sem a segéd munkás hanem al-főnöki beosztásban vagy pedig a cég fordítojaként de ahhoz kell legalább koreai felső fok
esetleg ha van egyedi tehetséged mint művész zenész festő stb
vagy egyéb mechanikai-gépészmérnöki tehetséged/végzettséged...
vagy csak simán tanulóként el tölthetsz ott éveket az sem rossz és mivel fordítóból mindig kell ember ezért nagyon kapják őket
pl magyar-koreai tolmács főleg az említett cégeknél
En itt lakok.
Nem volt munkam mielott kikoltoztem volna. Azota mar dolgozom. Lassan 1 eve vagyok itt. A nyelvet igazabol nem nagyon tanultam mostanaban de hamarosan le kell tennem egy nyelvvizsgat az ujabb vizumhoz.
Nem erzek olyan nagy kulonbseget a szokasokban. Csak a negativ resze (kopkodes, szurcsoges, csamcsogas) amihez nem tudok hozza szokni, de ez otthon sem volt maskepp.
Végre valaki ( olyan akit kérdeztem ) tudott normálisan válaszolni .
Köszönöm harmadik :D
( de azért a másodiké is hasznos volt csak nem őt kérdeztem )
Kérdező nos nem kell mindent el hinni amit gyakoris kérdéseken mondanak az emberek főleg ugy nem hogy ők kint vannak egy távol keleti országban miközben itt írogatnak... nem EU-s ország teljesen más hogy megy a szisztéma!
Azert is írtam a munkahelyet mert egy ország sem fog adni csak úgy a semmire vízumot! Valamint Korea sokkal drágább ország! Ha csak nincsenek millióid félre rakva akkor nem szabad ugy ki költözni hogy nincs még meg a fix dolgok! Mert a szállás díja qurva magas! A kaja kb egy árban van valamivel drágább de sokkal többet is adnak mint itthon
A köpködést is az oregebektol látsz nem a tűnik too illetve 20-as 30-as korosztalytol
A szokásokhoz meg nem lehet teljesen hozzászókni!!!
Te itt egy európai ember vagy európai azon belül is magyar szokásokkal!
Nem fogod megszokni ahogy a szép fiatal 20-as koreai lányok ugy eszik a rántott csirke illetve disznó lábát mintha finom sütemény lenne!
Ez a jobbik eset...
Rosszabbik esetben bogarakat!
És ha csak nem fogsz talalkozni nyitottabb mentalitasu emberekkel akkor nem fogsz tudni beilleszkedni mert nem fogjak engedni! Ilyen szempontból sokan kikozositoek! (Persze a magyarok is de ahogy mondtam teljesen más szint) valamint a zártabb mentalitasuak akik ki kozositoek azokhoz sosem fogsz tudni mert egyszerűen olyan nagy a kulturális differencia és olyan szokásaik vannak hohy csak ma...
Persze azert ez ilyen 50-60%-ban van csak szoval bőven lehet talalni társaságot ha keresel csak nem kell fel adni
A nyelvet meg ne ott tanuld meg hanem itt!
3-al ellentétben aki nem tudja a nyelvet... ugyan lehet boldogulni de nagyon kevesen tudnak angolul és még ha tudnak akkor is nagyon félnek megszólalni! Ha te ott barátkozni ismerkedni is akarsz akkor jobb ha azert tudsz koreaiul még ha csak alap szinten is de tudjal egy par beszélgetést csinálni már akkor fel szabadulnak és nyíltabban beszélnek akar angolul is meg próbálnak mert látják hogy te is próbálkozol
A masik meg igen náluk neked kell nyitnod elsonek jo gesztusnak veszik mar aki normális
Tényleg nagyon kevesen tud ak angolul hiába kötelező a kozepsuliban csak hát...
Utolso, te kint elsz hogy ennyire kened vagod mi a szitu?
Harmas vagyok es igen kint elek mikozben itt irogatok :)
Nem csak az oregek kopkodnek hanem mindenki! Uzletember setal az oltonyben es szepen oda csuvazik egyet a laba ele mikozben telefonal.
A fiatalok nagyresze beszel angolul! Az idosebbek is egy picit de nem mindenki. Szoval kb ugyannyira beszel angolul a koreai nep mint a magyar :)
Nyitottak. Egy rossz szot nem mondott nekem senki amiatt hogy itt elek. Sot! "De jooo, hogy tetszik? Miert vagy itt?" Stb stb mosolyogva es nagyon sokat segutenek is idegenek az utcan/boltban ha valamit nem ertenek.
Sose szolitok meg senkit magamtol. Mindig ok kezdenek el velem beszelgetni (idegenekre gondolok) munkatarsakkal meg amugy is beszelgetek (angolul)
Az arak ugyyanolyanok mint magyarorszagon. A gyumolcsok dragabbak.
Lakas ugyanolyan vagy hasonlo. Kiveve szoul mert ott nagyon draga. Vasarolni lakast is hasonlo arban vannak.
Es ezt ne vedd tamadasnak vagy ilyesminek utolso. Csak nem szeretem amikor valaki ennyire elakarja venni valaki motivaciojat, lelkesedeset es optimuzmisat. Velem is ezt csinaltak folyton amikor meg kozepsuliba jartam. Nem volt igazuk :)
Ahha hat persze... a fiatalok nagy része nem tud angolul vagy pedig nem meri használni...
amit írsz az kb ugy sablon szöveg hogy csak na! A gyumolcs drágább de nem mindegyik! Pl az ázsiai gyümölcsök olcsóbbak de amit mi meg szóktunk az náluk qurva drága mert hat import! Pl szőlő banán (nálunk is de nálunk közelebbi) körte... ugye ezek nem ázsiai gyümölcsök de pl a sárkány gyumolcs jóval olcsóbb nálunk durván 5-6000 ott kb 2-3 körül van ugyan ugy a szilvák és eper/málna (berry) fajta gyümölcsök Európában oshonosak ezert ott sokkal drágábban juthatsz hozza...
na meg körte (igaz ott is van par őshonos finomak is de nálunk még mindig több van...) de pl ott is van szőlő csak teljesen más... valamint akkor is a legjobb szolok itt Kárpátban franciában spanyolban és chilében na meg olaszban vannak...
Koreai gyumolcs - datolyaszilva 5db (1 csomag) 7000won
Amerikai szolo - 1.2kg 10.000won
Koreai szolo - 1.5kg 22.000won
Perui Banan - 4000won
Yuja (koreai citrom) - 2kg (18db) 15.900won
Ez csak par a bevasarlo kozpontbol.
A munkatarsaim 21 es 26 kozott vannak mind (8an) beszel pedig nem kell angol nyelvtudas ehez a munkahoz. A legtobb ismerosom is ebben a korosztalyban van 20tol kb 35ig es semmi problema a kommunikacioval. Sot meg az anyosom is tud angolul egy kicsit pedig o mar a 40es korosztaly.
De ez megint csak a te közvetlen kornyezeted... nem pedig 10 millió szöuli és még 40 millió vidéki
Igen a szóló amit mondtam én is... itthon a Tescóban másfél kilo 2250ft
Az a 22ezer won meg kb 5500ft körül van több mint a duplája
Az amcsi szóló 2500.... Ft na most 1,2kg itthon meg 1700...
A piros szóló még olcsóbb hozzáteszem a kék ugyan drágább alapból os de itthon az is olcsóbb mert hat magyar szólóbirtok világhírű egyrészt nagyon sok termés másrészt jo minőségű is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!