Miért született sok afgán és menekült január 1-én?
Megismertem egy fiút itt Magyarországon aki azt mondta, hogy január 1-jen született. Én ebben nem találtam semmi furcsat. Erre egy ismerősöm azt mondta, hogy vigyázzak vele, mert sok menekült ezt adta meg születési datumnak. Nem értem.. Miért olyan nagy dolog ez a január 1? Ha igaz is lenne, miért pont január 1? Van valami jelentősége?
Azt is hozzá tette az ismerősöm, hogy azok a menekültek akik ezt mondták, a többsége hazudott..
Ti tudtok valamit erről a január 1 dologról?
Egyáltalán nem biztos, hogy hazudott, aki ilyet állít, az elég rosszindulatú ember.
Két unokahúgod is (az öcsém és a növérem lányai) is jan. elsején születtek, és nem hazudták ezt.
Ha nem tudja a pontos születési dátumát a hivatalokba automatikusan január 1. lesz. Azt azért mégse mondhatja neked hogy nem tudja mikor született.
Kint Afganisztánba nem pontos napra számolják a születés napját (már ha egyáltalán valaki leírja vagy kap bármi okmányt) hanem évszakokra pl. 1995.tél vagy ősz stb.
Ha útlevelet/személyit csináltatsz kint akkor is saccolnak neked egy random napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!