Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért született sok afgán és...

Miért született sok afgán és menekült január 1-én?

Figyelt kérdés

Megismertem egy fiút itt Magyarországon aki azt mondta, hogy január 1-jen született. Én ebben nem találtam semmi furcsat. Erre egy ismerősöm azt mondta, hogy vigyázzak vele, mert sok menekült ezt adta meg születési datumnak. Nem értem.. Miért olyan nagy dolog ez a január 1? Ha igaz is lenne, miért pont január 1? Van valami jelentősége?

Azt is hozzá tette az ismerősöm, hogy azok a menekültek akik ezt mondták, a többsége hazudott..

Ti tudtok valamit erről a január 1 dologról?

2020. nov. 13. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Könnyen megjegyzi, hogy mit hazudott, nem kell rajta gondolkodnia, hogy mit is mondtam, mit is mondtam...
2020. nov. 13. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
érdekes, a mentett kutyámn és ismrősök mentett kutyái is mind január 1-én születtek az oltási könyvek és az útlevelek adatai alapján
2020. nov. 13. 15:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Miért kell egyáltalán hazudniuk erről?
2020. nov. 13. 15:43
 4/7 anonim ***** válasza:
37%

Egyáltalán nem biztos, hogy hazudott, aki ilyet állít, az elég rosszindulatú ember.

Két unokahúgod is (az öcsém és a növérem lányai) is jan. elsején születtek, és nem hazudták ezt.

2020. nov. 13. 15:53
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
#4: A migránsok (tehát nem a menekültek!) első dolga, hogy eldobálják a papírjaikat és hazudnak még arról is, hogy melyik országból jöttek, hogy ne tudják őket visszatoloncolni.
2020. nov. 13. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs papírja, akkor azt szokták csinálni a hivatalok, hogy megsaccolják, hogy melyik évben születhetett, aztán születésnapnak meg beírják a január 1-t.
2020. nov. 13. 23:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem tudja a pontos születési dátumát a hivatalokba automatikusan január 1. lesz. Azt azért mégse mondhatja neked hogy nem tudja mikor született.

Kint Afganisztánba nem pontos napra számolják a születés napját (már ha egyáltalán valaki leírja vagy kap bármi okmányt) hanem évszakokra pl. 1995.tél vagy ősz stb.

Ha útlevelet/személyit csináltatsz kint akkor is saccolnak neked egy random napot.

2020. nov. 19. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!