Miért nem engedték inni a művészt?
Figyelt kérdés
volt olyan a múltban hogy Tinódi Sebestyén a városomban volt aktuálisan, és nem engedték szabadjára, versben is meghagyta hogy
"Az ki szörzé, neve Sebestyén, szoméhságába,
Nyírbátorba ezörötszáz és negyvennyolcba,
Udvarbírák bort nem adnak, vannak átkjában."
2020. nov. 8. 00:20
1/7 anonim válasza:
Tartozása volt? Nem volt pénze? Rossz volt a híre, ha ivott? Ennyi idő után ez már rekonstruálhatatlan.
2/7 anonim válasza:
Meghívták, vagy pedig oda tévedt?
Hivatlan vendéget én sem traktálom.
3/7 A kérdező kommentje:
simán meg lehetett csinálni akkor hogyha híre volt hogy ő piásan problémás, akkor a felügyelő szerv megtagadta tőle a vedelést, akármilyen híres művész?
2020. nov. 22. 22:46
4/7 anonim válasza:
"Miért nem engedték"
Hibás nézőpont! - nem tiltották, csak nem adtak neki ingyen.
5/7 anonim válasza:
Nagy volt az arca, azt hitte, hogy mert ő már valaki, neki mindent lehet.
6/7 A kérdező kommentje:
nem tudom akkoriban milyen hatásköre volt egy városi bírónak, de elég keményen közbenjárhatott hogy mit lehet és mit nem
2020. nov. 23. 19:54
7/7 anonim válasza:
Szerintem is inkább az lehet a dologban, hogy engedni engedték inni, de ugyanazt az árat számolták fel neki, mint a többi fizető polgárnak. Emiatt már gondolom nem akart inni, mert rangon alulinak érezte, hogy ő fizessen az ivásért. Bosszúból oedig megírta versében - mert őt nagynak tartották, hittek neki -, hogy ezzel is rontsa a város hírnevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!