Szelektív papír hulladékgyűjtőbe buszjegyet és vonatjegyet lehet dobni?
Figyelt kérdés
A vonatjegy talán nem, de a bnuszjegy nem tartalamz valami olyan anyagot, ami nem papír? Ilyen fémes csík van rajta. Ha azt a részt letépem, már mehet a szelektív papírgyűjtőbe? Nagyon környzettudatos vagyok, ezért még erre a pár milimétre papírcsík is számít nálam!
Merthog yki van írva a gyűjtőre, mi nem dobható bele, pl. élelmiszerrel szennyezett papír, de ilyet nem írnak.
2020. okt. 27. 11:43
1/7 anonim válasza:
A sima papír része beledobható. Hőpapír, matricás papír nem.
Nálatok nem tudom, milyen. Nálunk normál papírból van, a fémes csíkot leszámítva.
2/7 anonim válasza:
Ami ilyen puha felületű fényesebb papír (BKV-jegy vagy MÁV jegy) azt sima kukába tedd, ugyanígy a nyugtapapírokat is. 1-2 Volános járaton van mátrixnyomtatós jegy, ott normál papírra nyomtatják, azt lehet papírba dobni
3/7 A kérdező kommentje:
Akkor az átlagos buszjegyek, vonatjegyek, sőt a Sparból a blokkok se menjenek a szelektív papírgyűjtőbe? mer tén a blokkokat is külön kezeltem
2021. jan. 8. 20:04
5/7 A kérdező kommentje:
Ez meglep, köszönöm. De nem értem, miért nem írják ezt rá a szelektív gyűjtőkre.
2021. jan. 8. 20:52
6/7 anonim válasza:
BPA free jelzésű blokkok, nyugták mehetnek szelektívbe ;)
7/7 anonim válasza:
Az ilyen apróságokat úgysem válogatják szét a több ezer tonna papírhulladékból, csak a nagy darabosokat pl. kartonok, dobozok, hullámpapír stb. A többit összetúrják egy munkagéppel és megy az égetőbe vagy a lerakóba. Csak a nagy dolgokkal foglalkoznak. Ugyanez igaz a műanyag hulladékok "újrahasznosítására" is: tejfölöspoharak félre, csak a nagy számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!