Az orosz és ukrán férfiak hogy bánnak a nőkkel? Milyen a mentalitasuk?
Boltban dolgozom.. Akárhányszor egy ukrán vagy orosz bejon, köszönés luxus.. Elkoszones szintén luxus. Akkor hajlandó valamiféle kommunikációba elegyedni, vagy egyáltalán tudomást venni arról, hogy amúgy ott vagyok a boltban, ha éppen nem talál valamit és kell neki. Akkor sem mond annyit, hogy köszönöm. Bevagja a kosarába amit odaadtam neki, szemkomtaktus nulla és megy tovább.
Van több orosz vagy ukrán férfi vásárló is, (nem tudom pontosan hogy orosz vagy ukrán, de valamelyik a kettő közül), aki fizetesnel a kasszanal rám sem néz, csak odaloki a pénzt mint valami prostinak.
Őszintén szólva párszor elgondolkoztam rajta, hogy ugyan ezzel a stílussal visszadobom elé a visszajarot, csak nem akarok én rosszul kijonni még belőle.
Nem jöttem még rá, hogy azért ilyen bunkó mert nő vagyok vagy amúgy is ilyen felsobbrendunek érzi magát.
Szerintem sem felsőbb, sem kisebbrendűség érzés nincs az ilyen emberekben. Egyszerűen neveletlenek, akiknek fogalmuk sincs, hogyan kell viselkedni. Emellett persze az is lehet, hogy szimplán csak zavarban vannak attól a helyzettől, hogy külföldön be kell menniük egy boltba, és nem beszélik (jól) a nyelvet.
Az orosz társadalom egyébként meglehetősen paternalista. A férfitől elvárják, hogy a nőkről gondoskodjon és megvédje őket. Cserébe a nő nem kérdőjelezi meg a férfi döntéseit. A kocka olyankor szokott fordulni, ha a férfi alkoholista lesz: ilyenkor a nő átveszi a stafétabotot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!