Mi a véleményetek Spanyolországról és a spanyol kultúráról?
Figyelt kérdés
2020. szept. 30. 21:23
3/7 anonim válasza:
Szia! Én oda vagyok a kultúrájukért személy szerint, főleg azért, mert olyan változatos. A Galicia hagyományok például teljesen eltérnek az andalúziai hagyományoktól vagy azoktól, amik Cataluña-ban vannak például. Összességében viszont az életvidámság, a pozitívitás nagyon jó tulajdonságuk az ottani embereknek (a magyarok tanulhatnának tőlük). A nyelv is gyönyörű véleményem szerint, különböző nyelvjárásai vannak az országon belül, valamint vannak más nyelvek is Spanyolországban, mint a katalán, a gallego vagy a baszk, amik regionálisan beszélt nyelvek, de szintén nagyon érdekesek. Szerintem a spanyol tájak is lélegzetelállítóak a Kanári szigetek és a Baleár szigetek tengerpartjaitól kezdve a Sierra Nevada havas csúcsain át a galiciai "rías"-ig.
4/7 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy tényleg kár érte, hogy a közel-keleti és az afrikai bevándorlók túlszülik őket.
Egy szép nyelv, egy fejlett ország, gazdag történelemmel, liberális gondolkodású nemzettel, mindezt úgy, hogy náluk ez nem fonódott össze az egyház ellenességgel.
5/7 anonim válasza:
Ahogy 3-as írja, nagyon változatos, színes.
De nincs olyan, hogy spanyol kultúra. Ha megkérdezed tőlük, milyen nemzetiségű, senki nem fogja azt mondani, hogy spanyol. Baszk vagyok, katalán, stb.
6/7 A kérdező kommentje:
De miért van ez?
2020. okt. 3. 17:12
7/7 anonim válasza:
Azért, mert az egységes Spanyolország előtt több királyság uralkodott az Ibériai félszigeten, más más nyelvvel és kultúrával. Aztán, a katolikus Castilla bizonyult a legerősebbnek és idővel ahogy terjeszkedett bekebelezte a többi királyságot is. Ezért van az, hogy Spanyolország kulturálisan ilyen változatos és mindig elég nagy autonómiát biztosított a különböző nemzetiségeknek (kivéve a Franco rendszerben természetesen). Ennek egy árnyoldala a különböző nemzetiségek függetlenségi törekvései (lásd az egykori ETA és az utóbbi évek fejleményei Catalunya-ban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!