Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kisvárosban élők! Nálatok is...

Kisvárosban élők! Nálatok is jellemző a kisvárosi pletykálódás?

Figyelt kérdés
Kb a 20-120 ezer lakúsú városban élőktől kérdem: nálatok is jellemző, hogy jelen van a kollektív pletykálás, a mindenki tud mindent a másikról jelenség? Hogy az ember elkezd valami újat csinálni (akár csak másként öltözködni), és 1 héten belül olyan emberektől hallja vissza a saját tevékenységét, akikről nem is hitte, hogy értesülnek róla.

2020. szept. 9. 11:31
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
120 ezresnél már nagyon nem, bár nem is értem, hogy ez ki szerint kisváros.
2020. szept. 9. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Biztos budapesti a kérdező. Ezeknek még a megyeszékhely is elmaradott vidék.
2020. szept. 9. 11:56
 3/6 A kérdező kommentje:

elnézést a pontatlanságért. hozzuk le a felső határt 80 ezerre. Ekkora lakosságú városnál szerintem már tapasztalható a jelenség.

Egyébként egy romániai "kis" városban lakom, de úgy látszik ez a megnevezés Magyarországon sértő egy bizonyos szám felett...

2020. szept. 9. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem sértő, csak pontatlan, mert 120 ezresnél kevés nagyobb város van (összesen hat), Romániában lehet, hogy ez kicsinek számít, csak nem írtad, hogy ott élsz. Én 10 000-es városnál tapasztaltam ezt, 50 000-nél nem, a kettő köztivel nincs tapasztalatom.
2020. szept. 9. 13:56
 5/6 anonim válasza:

Szerintem az, hogy az emberek egymásról beszélnek az nem rossz dolog alapvetően. Mert mi ennél érdekesebb téma van? vannak, de azért ez is az.

legalábbis nekem tök elfogadható, hogy ismerőseim témái között én is ott vagyok.

Szerintem a gond azzal van, ha rosszindulat van a dologban. De ez egy külön dolog.

2020. szept. 9. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, negyvenezres városban nőttem fel és nyilván nem ismer mindenki mindenkit, de a vidékre jellemző nyárspolgári mentalitás és a velejáró, emberek háta mögötti susmorgás, más dolgaival való foglalkozás abszolút megvoltak. Undorodom az egész polgári-konzervatívnak mondott, de valójában utolsó balkáni sz@rfészektől, szüleimen kívül az égvilágon semmi nem köt ahhoz a helyhez.
2020. szept. 9. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!