Néprajz szakosok! Tudtok bevezető könyveket ajánlani néprajzba, vallástudományba, bármilyen téma érdekel, magyar néprajz, összehasonlító , és minden más is? A lényeg hogy bevezető legyen?
Figyelt kérdés
Mircea Eliade- A szent és a profánt olvastam eddig, és nagyon tetszett. Minden téma érdekel, ami ebbe belefér. Köszönöm!!2020. aug. 21. 14:21
1/2 anonim válasza:
Szia!
Nem igazán vagyok otthon a témában, viszont a doksi.hu oldalt tudom ajánlani. Ha ügyesen keresel, szerintem simán találsz a témába vágó alkotásokat. :)
2/2 anonim válasza:
Kicsit régi a kérdés, de hátha még aktuális.
Dobos Ilona: Egy folklórgyűjtő feljegyzései - ezt mindenképp tudom ajánlani kezdésnek, igen olvasmányos.
Itt csomó minden van felsorolva. Főként folklór.
Illetve, Magyar néprajzi lexikon
Magyar néprajz
Küllős Imola is érdekes lehet, ő főként szövegfolklorisztikával foglalkozik.
Illetve, ha érdekel a viselet, akkor egy nagyon érdekes tanulmány Tötszegi Teklától.
Hirtelen ennyi. Kissé össze-vissza, de nem vagyok néprajz szakos, csupán hobbiból kutatgatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!