Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok a szomszéd...

Mit csinálnátok a szomszéd cuccaival?

Figyelt kérdés

A szomszédom tavasszal költözött el, én úgy ahogy jóba voltam vele, bár nem sokat beszélgettünk.

A költözésekor mondta hogy nincs hová mennie, ezért a szüleihez költözik, viszont a cuccait nem tudja hova tenni, és hogy 2 hétre tudnám e neki tárolni, mert addigra lesz albérlete.

-Sajnos-, beleegyeztem, ez is úgy nézett ki, hogy egy délutánom elment a cuccai áthordásával, de úgy voltam vele,hogy végre valami jó teszek valakiért.(sic!)

A garázsomba tudtam letenni a cuccait, a kerti padok,slag és egyéb nyári kellékek téli tárolóhelyére.

Nos ez május elején történt, azóta még párszor hívott,hogy kéne neki a cuccai közül ez meg az, kitudja e keresni?Hát mondom persze, amikor beköltözöl az új házadba.Szóval itt már kicsit irritált, meg gyanítottam valamit.

Jelenleg augusztus közepe van, a cuccok érintetlenül nálam.

Felhívtam, hogy szeptemberben el kéne vinni, amire a válasz: most nem tudok ezzel foglalkozni.

'nyád!

Vannak köztük "értékes" dolgok meg sok személyes tárgy, összességében nem csupa szemét.

Kérdés, hogy szerintetek mit csináljak velük?Mert az fix,hogy a padjaim nem fognak kint elrohadni télen, azoknak kell a hely.

Amik eszembe jutottak: kipakolom őket az udvarra, aztán majd jön érte amikor jön, addig ázik,fagy stb. (nem támogatom mert minden tönkremenne, plusz a végén saját költségre kéne elszállíttatnom, továbbá az én házam nézne ki úgy mint egy bazár)

A második ami eszembe jutott, és bár ez elég erős de egy helyi jótékonysági szervezetnek elvinni mindent (rengeteg olyan dolog van benne ami rászorulóknak értékes lehet)

Vagy: elvinni mindent a jelenlegi lakhelyéhez, és az utcán letenni (ez utóbbi rám nézve necces ha jönnek a rendészek, vagy rendőrök)

Egyéb ötlet, vagy egy szavazat az én verzióimra?

2020. aug. 16. 10:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben ráilyesztenék hogy na most lett ebből elég rakod széoen kifele az utcára vigye akinek kell ha nem jön érte xy napon/hónapon belül.
2020. aug. 16. 10:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki az igazat, hogy kell a hely, nem tudod tovább tárolni. Adj egy hataridőt, mondjuk egy héten belül jöjjön érte és vigye el, különben kénytelen leszel kidobni. Ha nem jön érte, amit ki lehet dobni, azt dobd ki. Amit nem, azt meg ajándékozd el, ha lenne aki elviszi.
2020. aug. 16. 11:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát nehéz ügy, én egyszer egy albérlőm itthagyott cuccai miatt voltam gondban, beszéltem én már apukával, nagymamával, könyörögtem, hogy vigyék el, semmi nem történt, leraktam a tárolóba.Egy év múlva(!) jutott eszébe a srácnak a cucc, akkor meg rögtön követelődzésre vette a figurát, meg kifogásolta, hogy a tárolóban tönkrementek a holmijai szerinte.Utólag már azt csinálnám, hogy ajánlott levélben felszólítanám a holmik elvitelére, ellenkező esetben lomtalanításkor kirakom.
2020. aug. 16. 11:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is úgy küldenék neki felszólítást, hogy nyoma maradjon. Adnék neki kb. 2 hetet. A határidő lejártakor küldenék még egy ilyen üzenetet, hogy "akkor most kidobom". Megvárnék még egy hétvégét, utána elajándékoznám / kidobnám! Nem vethetne a szemedre semmit.
2020. aug. 16. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Mondanám, hogy 2 hét és elviszed, vagy nem látod többé. Ha nem jön a jótékonysági ötletet preferálnám
2020. aug. 17. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!