Olyan vezetéknevek, amik egyaránt előfordulnak romáknál és magyaroknál? Ismertek?
Horváth
Balog(h)
Esetleg még a Lakatos
Én ezekkel találkoztam személyesen
Őszintén nem értelek benneteket! Miféle rasszizmus bujkál még itt is?
Én sem tudok egyetlen olyan családnevet sem, amelyet kizárólag cigányok viselnek. Azért elég nagy baromnak kell lenni ahhoz, hogy ezt valaki vitassa, lepontozza. Szégyen.
De ha tudtok ellenpéldát, akkor nyugodtan írjátok le!
Rákerestem a témára néhány tudományos dolgozatban, és engem igazol.
Azt írja: cigányosnak tartható családnevek (felmérés alapján)
Balogh, Rostás, Orsós, Lakatos, Kolompár, Bangó, Oláh, Rafael
Egy másik helyen:
Kárpáti, Székely, Csendőr, Erdélyi, Tűhegyi, Balogh, Mérnök, Tóth, Rostás, Orsós, Gelencsér, Lakatos, Gölöncsér, Szentirmay, Novák, Szerb, Kolompár, Román, Sziklay, Szlovák, Bangó, Oláh, Marosán, Ráduly, Árgyelán, Grósz, Simoncsics, Erdelyán, Gogolák, Kerekesch, Benyovszky, Weisz, Satmári, Hoffmann, Nagyová, Sliz, Rafael, Lazlo, Kiss, Fazekas, Szlovenszky, Kolm, Drexer, Hrabowsky, Goldschmidt, Argdelemu
Na, egy érdeklődésen, kíváncsiságon alapuló kérdésnél is megvolt a rasszista vagy komment. Jobban mondva mindenki az. :D
Lehet utcára menni tüntizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!