Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha külföldre költözök lehetség...

Ha külföldre költözök lehetséges nevet felvennem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha elköltöznék külföldre akkor lenne lehetőségem amerikai nevet felvennem? (oda mennék) Mert a vezetéknevem eredetileg külföldi de nem angol viszont keresztnevem nagyon magyaros, a másikat nem szeretem így ahelyett tudnék egy másikat? Jó ez kicsit értelmetlen, de most egy példa ( természetesen nem ez a nevem) mondjuk most így hívnának, hogy : Smith (persze azért ennyire nem angolos a vezetéknevem) Juliska Sára akkor átnevezhetném magam mondjuk Smith Michelle -nek? Vagy mondjuk csak úgy, hogy Smith Michelle Juliska esetleg még a Sára is. Remélem, hogy nem teljesen átláthatatlan a kérdésem.
2020. aug. 13. 22:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem megy az ilyen könnyen. Amikot Egyesült Államokba mász, kellenek egy csomó engedélyek, hogy ott dolgozhass. Meg kell felelnek a pontrendszernek, munkavállalási engedély stb. Ezeket mind a jelenlegi magyar születési anyakönyvi neveddel kell elintézned. Ha valami csoda folytán minden engedélyed megvan, és legálisan dolgohatsz az USÁban, akkor is elkell telnie nagyon sok évnek, míg megkapod az állampolgárságot.(5-10 évbe is beletellik) Utána elvileg angolosíthatod, de elég nehezen foglalkoznak ilyen dolgokkal.

AMúgy nem unod még ezt a Michelle nevet? Ma ez a második kérdésed erről a névről.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ke..

2020. aug. 13. 23:10
 2/2 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy kell egy rakat engedély gondolhatod, hogy csak úgy nem fogom meg a sátorfámat és irány Amerika. Másik kérdés kicsit más azért, és szerintem nem csak nekem tetszhet ez a név.
2020. aug. 14. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!