Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért érdekel embereket az,...

Miért érdekel embereket az, hogy a másik hogy néz ki vagy éppen mit csinál a saját életével?? Tényleg nem lehet kibírni, hogy ne szóljunk bele a másik életébe?

Figyelt kérdés

Pl. Hogyha valaki kicsit kikerekedik, akkor azt mindenképpen legalább 5 embernek meg kell említenie. Vagy ha épp enne az ember és nagyon éhes és szed egy normál adag ételt, miért kell szólni azért, hogy ,,ejha,, vagy hasonló?! Nem mindegy a másik embernek, de komolyan?! Vagy ha neadjisten egy nem csontsovány ember kicsit megkívánja a kedvenc nasjiát és megkéri a többieket, hogy egy picit neki is hagyjanak, hogy jön az, hogy valaki megjegyezze, hogy ,,hát nem kéne, mert hízlal,, ... Nem mindegy más embereknek?! Miért kell kéretlen tanácsokat osztogatni, hogy mit kezdjen magával valaki, amikor a másik még annyira sincs rendben?!?!

És akkor ezek után legyen az embernek önbizalma?! Meg ne higgye azt, hogy mindenki az ő kinézetével és tetteivel van elfoglalva?! Így legyen valaki mentálisan egészséges, amikor a közvetlen környezetében ilyenek vannak?! Így akarjon közösség tagja lenni, hogy folyton szarul érezze magát ilyenek miatt?!

(Igen, részben rólam van szó és nem, nem vagyok kórosan elhízott, csupán egy kis felesleges kiló az alhason, ami hozzáteszem, engem rohadtul nem zavar... De nem csak nálam fordult elő ilyesmi és nem csak feltétlenül evés témában...)

2020. jún. 30. 01:15
A kérdező szavazást indított:
Én is szoktam kéretlen tanácsokat adni valamikor, bár nem biztos, hogy mindig felismerem
Igyekszem nem beleszólni mások életébe
Egyéb, amit nem fejtenék ki jobban
Egyéb, amit kifejtek válaszban
8 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
72%
Mert hülyék az emberek. Meg azt hiszik, hogy a súlyon múlik a boldogság. Francokat azon.
2020. jún. 30. 01:36
 2/3 anonim válasza:
100%
Akik másokat szólnak le, azoknak komoly komplexusaik vannak. És vagy azzal akarják felhívni magukra a figyelmet hogy másokat bántanak, mert az hú de nagyon menoooo. Pedig másokat bántani/megalázni szerintem szánalmas, főleg hogy mindig azok csinálják ezt, akik el akarják terelni a figyelmet a rajtuk/bennük lévő hibáról.
2020. jún. 30. 04:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben voltam gyerekként. A közös családi ebéd egy kínszenvedés volt. Kb. minden falat étel után közölték, hogy ez eddig ennyi kalória és ezért ennyit kell majd mozognom.

Egy idő után mindig azt mondtam, hogy még nem vagyok éhes. Megvártam, amíg mindenki eszik, és csak utána szedtem magamnak. Sajnos erről azóta se tudtam leszokni, pedig már 23 éves vagyok. Hétköznap 10-12 órán keresztül nem eszek, mert a munkahelyemen sem tudok másokkal együtt enni.

Viszont azt vettem észre, hogy néha én is adok kéretlen tanácsot, bár főleg az unokatesóimnak, és nem a kajával kapcsolatban, hanem a telefonnal, internettel, közösségi médiával kapcsolatban. Féltem őket, mert gyerekek, hiszékenyek, nem látják a következményeket. Próbálok visszafogott lenni, de nem mindig megy, mert féltem őket.

2020. jún. 30. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!