Miért nem szeretik az emberek idehaza a hangulatvilágítást?
Ahogy sétálok esténként, az ablakokon akarva akaratlanul is belátni. Azt látom, hogy a mennyezeten ott a kötelező központi fényforrás ami maximum fényerőn világít.
Nincsenek jó szórt fények, surlófények, sehol egy dekorvilágítás.
De volt már, hogy voltak nálam ismerősök és vacsorához a linkelt képekhez hasonló meleg, dimmelt fényt kapcsoltam, erre szinte követelték a nagy világítást:D
Ez helyzetfüggő.
Vacsorához általában "normális" fényerő "jár". De egy teához, nasihoz, pláne borhoz stb. egyértelműen a hangulatvilágítás.
Másrészt alapvetően a tevékenységtől függ: ha akármelyikünk is olvas, nyilván kell a teljes fényerő. Az emberek a TV-t meg személyfüggően akár teljes világosban, akár kislámpa mellett, akár teljes sötétben nézik.
Nyilván van benne megszokás is.
Nálunk a mennyezeti világítás másodlagos, álló- és/vagy olvasólámpát használunk.
„Szóval nekem a 20-30 évvel ezelőtti világítás jön be.”
Megértem, hogy zavar. Hidegfényt kizárólag tanuláshoz, munkához használok én is. Segíti az éberséget. Viszont a ledes fényforrásokból is kaphatsz meleg fehéret!
Sőt, ha engedi a keret, a legjobb az állítható színhőmérséklet. Akkor a tevékenységekhez és napszakhoz megfelelő lehet a fény.
Amúgy pontatlan voltam, igazából nem több fogásos vacsorára gondoltam, ezek inkább lazább dolgok voltak:D Ezért is nem értettem miért nem jó a hangulatvilágítas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!