Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek működne egy ilyen...

Szerintetek működne egy ilyen kezdeményezés? Közösségi láda, ahova mindenki betehet használt és más számára még használható dolgokat, megunt játékokat.

Figyelt kérdés
Eszembe jutott egy ilyen ötlet, ahogy sétálgattam a lakóhelyem környékén. Egy jobb módú bp.-i helyen élek, jó lakóközösséggel, ahova sokan járnak kirándulni, nem hiszem, hogy szétlopkodnák egy ilyen láda tartalmát. Az lenne az ötletem, hogy csinálnék egy közepes méretű, mondjuk fél négyzetméteres faládát, amit kiraknék egy sétány mellé, mondjuk egy fára függesztve alacsonyan, és ráírnám, hogy bárki vehet el belőle, ami szimpatikus, csak tegyen be valamit, ami neki nem kell. Én szívesen raknék bele már megunt játékokat, biztos vagyok benne, hogy sok gyerek örülne nekik. Amolyan nyilvános adakozódoboz lenne. Szerintetek működőképes? Nem tudom, kell-e ilyesmire engedély, de őszintén szólva nem hiszem, hogy bárkit is zavarna, ha semleges helyre tenném.

2020. máj. 24. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a társasházban van ilyen kihelyezett szekrényke, amire oda lehet tenni amire már nincs szükséged. Épp tegnap vittem le egy kinőtt farmerdzsekit, és délutánra már eltűnt🙂

De láttam már ott könyveket is, sőt még bontatlan befőttet is.

Szóval szerintem jó ötlet, és működik is, mert akinek szüksége van a kitett dolgokra, elveszi, és kész.

2020. máj. 24. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó ötlet. Van pár város, ahol ételes dobozok vannak ezen elgondolás mentén kitéve, többnyire működik, így ez is működne:).
2020. máj. 24. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Vannak a Vöröskeresztnek, a Máltai Sz.sz-nak mindefelé irodái, ahol le lehet adni jó állapotú, de megunt/nem használt dolgokat, amit aztán eljuttatnak a rászorulóknak. Szerintem az jobb, mert azokhoz jut el, akiknek kell és nem valakihez, aki aztán meghirdeti a jófogáson/vaterán...
2020. máj. 24. 23:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha csinálok egy ilyet, nem viszi el valami közteres?
2020. máj. 27. 22:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha közterületre rakod engedély nélkül, akkor könnyen előfordulhat, hogy elviszik.
2020. máj. 27. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!