Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az amerikai indiánoknak nem...

Az amerikai indiánoknak nem nőtt arcszőrzetük??

Figyelt kérdés
Még sosem láttam szakállas indiánt...
2020. máj. 15. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Vannak nem amerikai indiánok?
2020. máj. 15. 22:34
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Mindenkinek nő. Csak vannak akik leborotválják.
2020. máj. 15. 22:56
 3/8 anonim ***** válasza:
18%

Egyrészt: mindenkit "indiánnak" hívunk, aki vöröses bőrű, a Föld minden táján.

Másrészt: tényleg léteznek közöttük olyanok, akik alapból szőrtelenek. Hajuk viszont van.

A nők nagyon szépek így.

2020. máj. 16. 01:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem léteznek olyan indián férfiak, akik "alapból" szőrtelenek.

És nem, nem hívunk mindenkit indiánnak. Indiánoknak az amerikai kontinens bennszülött népeit (őslakosait) nevezzük.

2020. máj. 16. 14:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Különböztessük meg azt, hogy "nem nő szőrzet" attól hogy "nem látszik szőrzet". Utóbbi azért van, mert leborotválják. Például nem divat arra a szakállviselet. Vagy más oka van.
2020. máj. 16. 15:43
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Tévedtek.

Az indiánok genetikájából valóban kiveszett az arcszőrzetért felelős gén.

Ma már biztosan lennének olyanok, akiknek nőne, mivel nagyon felhígultak már.

2020. máj. 16. 16:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha már letévedtekezel másokat, akkor legalább szavahihető forrásokkal szolgálnál az állításodhoz.

PL. [link]

"Beard they consider a vulgarity, and use every means, upon signs of its appearance, to remove it"

Washoe "They plucked their facial hair"

Kwakiutl "Some men let their facial hair grow"

Paiute "Men plucked their facial hair and eyebrows"

Upper Umpqua "Men went naked or wore a front apron; they plucked their facial hair."

Pawnee "They also tied a scarflike turban around their heads and plucked their facial hair."

Costanoan "Some men wore beards but most plucked facial hair with wooden tweezers or a pair of mussel shells or singed it with hot coals."

Sanpoil "Men plucked their facial hair. Both sexes plucked their eyebrows and worse earrings, necklaces, and face paint."

Yana "Men plucked facial ahir with a split piece of wood."

Yurok "They generally plucked their facial hair except while in mourning."

Ahhoz képest, hogy nem voltak "arcszőrzetért felelős génjeik" egészen sok szőr volt az arcukon.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ajánlom a google használatát további képekhez ha ezek nem elegendőek.

2020. máj. 16. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, hogy nekik is gyenge arcszőrzetük van, mint a japánoknak, és genetikai okai vannak, mint pl hogy az afrikaiaknak nem egyenes hajuk van. Apai ágon már én vagyok a 3. generáció, akinek oldalt egyáltalán nem nő szőr, de a bajusz is nagyon gyenge sajnos.
2020. máj. 23. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!