Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vidék, ami nem Pest?

Miért vidék, ami nem Pest?

Figyelt kérdés
Csak szerintem fszság így megkülönböztetni a helyeket, hogy van a nagy Pest meg a többi kis valami, holott vannak szebb, fejlettebb városok is? Értem én hogy főváros, de más országban van ilyen?

2020. máj. 8. 18:14
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Mondhatni 1873 óta. De 1920 után ez még inkább erősödött, mert létrejött egy Budspest centrikus ország (gondolj csak a vasúthálózatra). Aztán ez elterjedt gondolom, hogy ami nem Pest, az vidék. Ez van. :)
2020. máj. 8. 18:23
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Már megint a komplexusok...

Miért vidék? Mert fővárosból 1 darab van. Mindenhol. Nem véletlenül FŐváros a neve.

Senki sem állította a többi város alábbvalóságát. Ez megint csak a lelki bajodból ered.

2020. máj. 8. 18:25
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

Minden állammá szerveződött országban van azt vezető csoport, nekik székhelyük, ettől fő az település. Így van egy országnak fővárosa és más települései, együttesen vidéke.

A vidék egy földrajzi jogi megnevezés, semmi több. Torz társadalmak egyes tagjai félreértve fogalmakat ezt elkezdik valamiféle alá-fölérendeltségi viszonyként értelmezni, ezzel butaságukat teszik közszemlére. Az a félreértésüket, hogy a fő városba gyakrabban szólít embereket ügyes-bajos dolguk, mint más városba, hiszen a fő helyen van a közintézmények központja. És néhányan ezt úgy értelmezik, ettől az a hely több. Igen, általában mennyiségileg. Semmi más módon.

Csak megemlítem, mikor Németországot 1945-ben keleti és nyugati zónára osztották, a nyugati rész fővárosa egy kis porfészek, Bonn lett. Soha sem lett nagyváros, mindig eldugott kis hely volt, de főváros. Ezzel azonban a németeknek semmi bajuk nem volt. Úgy tűnik több eszük van.

2020. máj. 8. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Frusztrált vagy? Felesleges. Senki sem nézi le a vidéket, sőt, én szívesebben laknék ott ( persze nem falun vagy tanyán, de egy hangulatos kisvárosban igen), pedig Pesten születtem, mindig itt éltem.
2020. máj. 8. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
A vidék csak akis községeket jelenti, szeged, kecskemét, siófok, dunaújváeos, stb stb.... nem vidék.
2020. máj. 8. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
A vidék nem egy szitokszó.
2020. máj. 8. 20:04
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Engem vidékiként jobban zavar, amikor a vidékiek Budapestet csak Pestként emlegetik...
2020. máj. 8. 21:29
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

# 7/7 Időpont ma 21:29

És ez miért zavar téged?

2020. máj. 8. 21:53
 9/9 anonim ***** válasza:
67%

Senki sem állította a többi város alábbvalóságát.

Senki sem nézi le a vidéket,

Konkretan ismerek olyan szemelyt aki szerint az agglomeracioban is csak videkiek elnek, es hogy micsoda csoro proli aki nem a fovarosban lakik.

2020. máj. 9. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!