Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » "hazudgálni" ez a szó létezik...

"hazudgálni" ez a szó létezik valamilyen országrészen agy csak alul iskolázott emberek találták ki?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 29. 20:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

"agy csak alul iskolázott"

ez sokat elmond rólad.

2020. ápr. 29. 20:23
 2/14 A kérdező kommentje:
Kár volt energiát fektetni a válasz írásra, ha a kérdésre nem tudsz válaszolni.
2020. ápr. 29. 20:31
 3/14 anonim ***** válasza:
77%
Kár volt energiát fektetned a kérdés kiírásáBA ha szerinted külön kell írni azt, hogy aluliskolázott.
2020. ápr. 29. 20:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Eh, miért ne létezne?

Azt mondjuk összeszedhetjük, hogy ki hol szokta hallani, én JNSZ megyében.

2020. ápr. 29. 20:46
 5/14 A kérdező kommentje:
Én csak facebookon láttam többször, általában nem túl biztató külsejű romák által leírva.
2020. ápr. 29. 20:47
 6/14 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem töröld ezt a kérdést. Ezzel csak magadat égeted. Ez egy pitiáner, rasszista kérdés akinek a kiírója sok általa lenézett embernél is ostobább. Maga a kiírt kérdés is közröhej tárgya, de a kapott válaszokra adott reakció még beszédesebb. Ez most nem jött be, fuss neki újra!
2020. ápr. 29. 20:57
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A Magyar értelmező kéziszótárban nem találtam, sem a Szinnyei-féle Magyar tájszótárban (online, PDF).

*

Szabályosnak tűnik a szóképzés, a "szaladgál" szóval mutat egyezést (szerkezetileg).

2020. ápr. 29. 21:02
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Én nem vagyok roma, mindig kitűnő voltam magyarból az iskolában, mégis használtam már.

Talán nem egy olyan embernek kéne pattogni, aki még egy mondatot sem bír helyesírási hiba nélkül leírni, a pont, vessző, nagybetű meg ismeretlen fogalom számára, ja és még neki áll feljebb...

Egyébként ha netán nem is helyes, szlengként akkor is használatos, ha a fejed tetejére állsz. Ettől még te nem leszel több a pocsék helyesírásoddal (ha már ugye magyar nyelvi kérdésekről van szó, nem tudok elsiklani efelett), a használók pedig nem lesznek kevesebbek.

2020. ápr. 29. 21:10
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem, ezt az itteni IQ- bajnokok kreálták sok másikkal együtt, mivel rendesen beszélni nem tudnak.

Ha kérdezed, azt mondják, tájszólás, mert ha arra rosszat mersz mondani, te leszel a szemét 'pesti', és kb. tűzre vetnek. Ez most a divat. Nincsenek itt gyengeelméjű írástudatlanok, csak ízes tájszólássalbeszélő nagymagyarok.

2020. ápr. 29. 21:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"ki hisztiztétek"

ezt is egybe kell írni...

2020. ápr. 29. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!