"hazudgálni" ez a szó létezik valamilyen országrészen agy csak alul iskolázott emberek találták ki?
"agy csak alul iskolázott"
ez sokat elmond rólad.
Eh, miért ne létezne?
Azt mondjuk összeszedhetjük, hogy ki hol szokta hallani, én JNSZ megyében.
A Magyar értelmező kéziszótárban nem találtam, sem a Szinnyei-féle Magyar tájszótárban (online, PDF).
*
Szabályosnak tűnik a szóképzés, a "szaladgál" szóval mutat egyezést (szerkezetileg).
Én nem vagyok roma, mindig kitűnő voltam magyarból az iskolában, mégis használtam már.
Talán nem egy olyan embernek kéne pattogni, aki még egy mondatot sem bír helyesírási hiba nélkül leírni, a pont, vessző, nagybetű meg ismeretlen fogalom számára, ja és még neki áll feljebb...
Egyébként ha netán nem is helyes, szlengként akkor is használatos, ha a fejed tetejére állsz. Ettől még te nem leszel több a pocsék helyesírásoddal (ha már ugye magyar nyelvi kérdésekről van szó, nem tudok elsiklani efelett), a használók pedig nem lesznek kevesebbek.
Nem, ezt az itteni IQ- bajnokok kreálták sok másikkal együtt, mivel rendesen beszélni nem tudnak.
Ha kérdezed, azt mondják, tájszólás, mert ha arra rosszat mersz mondani, te leszel a szemét 'pesti', és kb. tűzre vetnek. Ez most a divat. Nincsenek itt gyengeelméjű írástudatlanok, csak ízes tájszólássalbeszélő nagymagyarok.
"ki hisztiztétek"
ezt is egybe kell írni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!