Tudok olyan képrejtvényt, aminek 2 különböző nyelven is van megoldása?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy pl magyarul is kijön valami értelmes szó (vagy valami) és angolul is.2020. ápr. 26. 13:25
1/4 anonim válasza:
Eléggé kizárt, mert ehhez az kellene, hogy mindkét nyelven ugyanaz a szó ugyanolyan helyesírással írva ugyanazt jelentse.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem úgy értem, hogy ugyanaz a megfejtése, hanem, hogy pl adott egy kép, amiből egy nyelven kijön valami értelmes dolog, de egy másik nyelven is ki lehet belőle valamit olvasni.
2020. ápr. 26. 14:38
3/4 chtt válasza:
Olyasmire gondolsz, hogy mondjuk képnek odarajzolok egy emberi combot, a megfejtő beírja, hogy comb, de egy angolnak az fésű? (Hűha, adtál egy ötletet,talán nem kép-, de azt hiszem, keresztrejtvény készül a következő órára:)
4/4 A kérdező kommentje:
Nem. Úgy néz ki ez elég bonyolult...
Úgy értem, hogy van pl ez a kép:
Ennek a megfejtése zsebrádió.
De pl ha egy amerikai ránéz, ő is tudna valamit mondani rá, mert más is van a képen, nem csak egy sima zseb meg egy dió. (pl jeans) + bejönne még valami, hogy rendes képrejtvény legyen.
Úgy értem, hogy pl egy rajzolt diót lehet venni diónak is, meg rajznak is.
Vagy a zsebre is mondhassuk még hogy nadrág, vagy farmer.
Én meg olyat keresek, hogy az egyik nyelven összepárosítunk 2 ilyen szót s lesz egy rendes képrejtvény, majd ha másik nyelven is ezt tesszük a másik kettővel, akkor meg kijön valami más.
2020. ápr. 26. 18:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!