Amikor felmerülnek az újonnan bevezetett keresztnevek, miért az az első egy cosmó embernek, hogy jaj, ezzel a névvel majd csúfolni fogják a gyereket?
Figyelt kérdés
Ha a szülők megtanítják, hogy senkit nem lehet a neve miatt csúfolni, akkor nem, nem? Mert a gyerek csak az otthonról hozott mintát követi.2020. ápr. 15. 12:07
1/8 anonim válasza:
"Ha a szülők megtanítják, hogy senkit nem lehet a neve miatt csúfolni, akkor nem, nem? Mert a gyerek csak az otthonról hozott mintát követi"
Lol, valami túlidealizált mesevilágban, talán :D
2/8 anonim válasza:
Mert az újonnan bevezetett keresztnevek többsége oltári hülyeség. Az viszont engem is zavar, ha kevésbé ismert, népszerű keresztnevek esetében jön elő ez az érv.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül, nekem például azt tanították, hogy senkit sem szabad csúfolni, mert szemüveges vagy vörös hajú vagy mert, Szilárdnak hívják.
2020. ápr. 15. 12:50
4/8 Andizsuzsi válasza:
Azt a gyereket, amelyiket csúfolják, teljesen mindegy, hogy hogyan hívják. Ha nem a nevével, akkor mással fogják csúfolni. Aki "menő" a társaságban, annak teljesen mindegy, mi a neve, aki "lúzer", azt megtalálják vagy azért, mert kövér, vagy mert sovány, mert magas vagy épp alacsony.
5/8 Valaki32114002 válasza:
Azért mert ha pl. Narutónak nevezte el, akkor olyan, mintha ráragasztanál egy cél táblát 🎯
6/8 A kérdező kommentje:
De ha Hubábak, akkor is. Miért rosszabb Hubának vagy Szilárdnak lenni, mint Árpádnak vagy Richárdnak?
2020. máj. 5. 09:37
7/8 Valaki32114002 válasza:
Engem Hubának hívnak, de ez egy ősmagyar név, ezért lehet használni.
8/8 A kérdező kommentje:
Nem is azt írtam, hogy valamit lehet vagy nem lehet használni, hanem, hogy miért cikizik a neve miatt az illetőt?
2020. máj. 10. 00:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!