Ezen az oldalon miért utálják ennyire Puzsér Róbertet, miközben a kevés valódi értéket képviselő, fiatalokra pozitív hatással lévő közszereplők egyike Mo. -on?
(válasz előtt olvasd végig)
Nem egészen értem, hogy miért kell ennyire megvetni, lenézni, folyamatosan mocskolni és mindenfélével megvádolni a kevés értéket képviselő közszereplő egyikét.
Puzsér a verbális képességei segítségével könnyen lehetett volna akár a vörös, akár a narancs tábor propagandistája, vagy a TV2, RTL állandó szereplője. Most milliárjai lennének, meg sportkocsijai. De ő nem ezt választotta, hanem kiáll azért amiben hisz és a fiataloknak morális útmutatást ad.
Sok fiatal számára ő egy hozzáférés a kultúrához, olyanok számára, akiket amúgy az üres, felszínes fogyasztói kultúra szippantana be, a plázák világa meg a Wellhello, ahogy a legtöbb mai fiatalt. Miért? Mert a fiatalok nyelvén beszél, szórakoztató, szót ért velük és de eközben pedig a társadalomkritikus, kulturális, filozófiai műsoraiban Hamvas Bélát, Márait, Dosztojevszkijt, Mrozeket, Ady-t, Thomas Mann-t is emlegeti nekik. Ezáltal pedig sokkal jobb hozzáférést biztosít a kulturális tartalmakhoz a fiataloknak, mint az oktatási rendszerünk, ahol ezt csak száraz tananyagként tálalják.
Puzsér pedig maga is igényt teremt rá, hogy a fiatalok kulturálisan fel akarjanak emelkedni, motiválja őket arra, hogy értelmesek legyenek. Meg tudja győzni az embereket, hogy törekedjenek az igényességre, hogy álljanak ki az elveikért, és hogy igenis helyesen kell cselekedni!
A polgármesteri kampány alatt is leginkább egy amolyan szekuláris hittérítőre emlékeztetett, aki az utcán szónokolva próbálja jobbra nevelni az embereket.
A Puzsér munkája ebből a szempontból nagyon értékes. Én magam tapasztaltam saját környezeteben, hogy plázázó fiatalokból csinált irodalom iránt érdeklődőket Puzsér Róbert.
Mégis, ezen az oldalon sokan úgy csinálnak, mintha valami buta, kártékony bulváros figura lenne. Egyszerűen érthetetlen.
Most olvasom a kommenteket.
"meg tudtam állapítani, hogy utálom Deák Dominik 2020-at, "
Kommentelő, te nagyon elfogult vagy, és ha te egy komment alapján utálod Deák Dominik 2020-at, akkor te az a fajta ember vagy, aki ellen Puzsér harcol. A saját idolod nem tartana kritikusan gondolkodó, okos embernek. Épp erről beszéltem az írásomban. Maga Puzsér tartana hülyének, hogy ennyiért megutáltál egy embert. Most perze majd azt mondod, nem szó szerint értetted. Én teljesen egyetértek a kommentelővel: felszínes ismeretek a nagy gondolkodó kabátjába bújva. És igen, ha valaki szakaszerűen, nyilvánosan, pénzért, közönség előtt beszél ilyenekről, annak igenis részletekbe menően tudnia kell a dolgokat, különben félrevezet, rossz következtetéseket népszerűsít. Denem baj, hoyg nem értesz egyet, viszont az érvelésed gyerekes.
"De hát könyörgöm, a munkásságának 96%-a médiakritikáról, politikai, közéleti kérdésektől, vallási és filozófiai kérdésekről szól. Te is abba a kategóriába tartozol, aki szerint ha a maradék 4%-hoz nem ért annyira és csupán próbál általános következtetéseket levonni, akkor már a többi 96%-nyi tevékenysége sem ér semmit???"
Ezt elhiteltelenedésnek hívják.
Egyébként most hasraütésszerűen bedobtál számokat.
És ki mondta, hogy a médiához ért? Puzsé történelemtanár, nem médiaszakember.
Csak a rend kedvéért: Puzsértól már kérdezték, hogy miért nem kritizálja a Dancsót... Elmondta, hogy azért nem mert a barátja, nem tud objektíven hozzáálni.
Illetve azóta már azt is elismerte, hogy Dancsó a több ember elérése érdekében valóban minőségbeli romláson ment keresztül...
Az nem jó, ha az elvakult rajongói gondolkodás nélkül megutálják az említett zenészeket, de nem emlékszem hogy Puzsér bárkit is arra buzdított volna, hogy meghallgatás nélkül utálkozzon. Sőt részleteket is bevágott...
Amúgy az említett "zenészek" baromi kártékony figurák, ezt profi zenészként írom...
Viszont más, akár kiváló előadókat is szidott már Puzsér, sokszor nulla indokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!