Fogott már valaki véres tálat?
Disznóvágáskor.
Arra gondoltam, milyen finom lesz a füstölt sonka, kolbásszal, tojással.
Nem, de szemtanúja voltam közvetlen közelről gyerekkoromban, tyúk vágáskor.
Rettenetesen sajnáltam az állatot, rettenetes volt látni, ahogy lassan kifolyik a vére. Utólag belegondolva rettenetes, hogy mi, emberek, ha egy ember vérzik, mindent megteszünk, hogy megmentsük, az állatot meg szánt szándékkal kivéreztetjük.
És igen, enni kell. Nem vagyok vegetáriánus. És azt is el tudom fogadni, hogy vannak tájak a világban, ahol a levágott állat vérének kifolyatása vallási előirás.
Mégis, ahol és amikor nem muszáj ezt megtenni, ott mellőzném... S én magam biztosan nem lennék rá képes. Bár egy halat se lennék képes kifogni, és végignézni, ahogy megfullad. Azt hiszem, ha nem lennének nálam tárgyilagosabb emberek, akik feldolgozzák az álllatokat kész vagy félkész formába, akkor éhen halnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!