Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Minden falunak/városnak van...

Minden falunak/városnak van saját temetője?

Figyelt kérdés

2020. jan. 24. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Nem mindnek, de nagyon soknak van. Városoknak több temetője is van általában. Ez a térkép 1490 temetőt jelez. Ami azt jelenti, hogy sok településen nincs, mert kb 3000 település van.

[link]

2020. jan. 24. 19:08
 2/8 Metionin ***** válasza:
0%
Nincs. Sokszor van olyan, hogy x falunak egy közös van.
2020. jan. 24. 22:00
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

1

Kötve hiszem, hogy minden magyar temető szerepel azon a térképen. Bár azt elképzelhetőnek tartom, hogy az elnéptelenedett falvak temetőit már nem használják, de az attól még temető, kivéve, ha beszántják.

Én fehérvári vagyok, itt a városban 12 temető van. És ugyebár nem is a legnagyobb magyar városok egyikéről beszélünk. És emellett nem tudok olyan faluról, ahol ne lenne temető, sok kisebb faluban is van akár kettő is (általában 1 katolikus és 1 református).

Megnéztem Bakonykútit, tudniillik ez Fejér megye legkisebb települése. Nos még itt is van temető, bár nem túl nagy, de van.

[link]

2020. jan. 24. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

2

Nevük is van?

2020. jan. 24. 22:05
 5/8 Metionin ***** válasza:
91%
#4 Persze de nem kezdem felsorolni Szabolcs megye kb. összes kis faluját. Gyakran 2-3 falu között van egy temető és mind a 2-3 falu oda temetkezik. Vagy ahol van a közelben nagyobb község vagy város saját temetővel, akkor oda.
2020. jan. 25. 14:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell felsorolnod az összeset, de legalább egy példát írhatnál.
2020. jan. 25. 17:08
 7/8 Metionin ***** válasza:
100%
Pl. Kisnamény Jánkmajtis temetőjébe temetkezik meg lehet hogy más egyutcás falu is ott Jánkmajtis mellett. Illetve Pátyod és Porcsalma között van egy temető és mindkét község azt használja. Szamosangyalosban nem vagyok biztos mert ott van temető de sokan mégis mellette Csengerbe temetkeznek, lehet hogy a sajátjuk betelt.
2020. jan. 25. 18:18
 8/8 anonim ***** válasza:

7

A Google térképe szerint minden általad említett falunak van temetője. Az lehet, hogy némelyikbe már nem temetkeznek, de attól még van.

2020. jan. 26. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!