Minden falunak/városnak van saját temetője?
Nem mindnek, de nagyon soknak van. Városoknak több temetője is van általában. Ez a térkép 1490 temetőt jelez. Ami azt jelenti, hogy sok településen nincs, mert kb 3000 település van.
1
Kötve hiszem, hogy minden magyar temető szerepel azon a térképen. Bár azt elképzelhetőnek tartom, hogy az elnéptelenedett falvak temetőit már nem használják, de az attól még temető, kivéve, ha beszántják.
Én fehérvári vagyok, itt a városban 12 temető van. És ugyebár nem is a legnagyobb magyar városok egyikéről beszélünk. És emellett nem tudok olyan faluról, ahol ne lenne temető, sok kisebb faluban is van akár kettő is (általában 1 katolikus és 1 református).
Megnéztem Bakonykútit, tudniillik ez Fejér megye legkisebb települése. Nos még itt is van temető, bár nem túl nagy, de van.
7
A Google térképe szerint minden általad említett falunak van temetője. Az lehet, hogy némelyikbe már nem temetkeznek, de attól még van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!