Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Felhőkarcolók Európában?

Felhőkarcolók Európában?

Figyelt kérdés
Miért nem építenek Európában annyi felhőkarcolót, mint másutt a világban? Azon kívül, hogy pl. Budapesten törvény tiltja. Az egyesült királyságban is nagyon ritkák a felhőkarcolók, vagy például vegyük Németországot - Európa gazdasági motorját - ott még kevesebb, mint például a briteknél. Ne gyertek nekem a történelemmel, meg a kultúrával, mert Kína több ezer éves civilizáció mégis teli van felhőkarcolókkal, vagy India, de még Dél-amerika is zsúfolásig van velük. Szóval miért is van ez?
2010. júl. 21. 15:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kína eladta a kultúráját, azzal ne gyere. Japán ugyanúgy.

Európát nem véletlen hívják az öreg kontinensnek. Másik ok pedig, hogy az általad emlegetett helyeken hihetetlen nagy a népsűrűség, máshogy nem férnek el az emberek. Míg Európában a népesség csökken, nincs szükség még több helyre.

2010. júl. 22. 00:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Azért, mert Európa sokkal igényesebb (egyelőre), mint az említett térségek. Ha megnézed Frankfurtot, ami ugye tele van felhőkarcolókkal, az is sokkal igényesebben néz ki, mint bármelyik másik amerikai vagy ázsiai nagyváros.
2010. szept. 18. 16:48
 13/14 anonim ***** válasza:

De vannak felhőkarcolók a Brit nagyvárosokban egyre több blesz Londont már szinte teljesen ellepték és egyre több van belőlük Párizsban szintén egyre több van és lesznek is lassan Frankfurt és a többi Német nagyváros is tele van...

De szerintem szépek is de mértékkel mert ami New Yorkban van az már túlzás Ha Londonban és még lesz egy pár aztán leállnak akkor szerintem még jót is tesz a városnak...

2010. nov. 4. 15:15
 14/14 anonim válasza:

Érdekességképpen mondom ,hogy pont múltkor figyeltem meg ,hogy Londonban minden tele van darukkal és egy csomó felhőkarcoló lesz kész 2014 körül. Most ott nagyon beindultak. Amúgy meg Európában is van nagyon sok nemcsak Frao Németország meg Angliában. Vannak Olaszországban is pl vagy Oroszországban. Egy lista az Európa területén lévő legmagasabb felhőkarcolokrol:

[link]

2011. máj. 31. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!