Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az amerikai trailer park...

Az amerikai trailer park közösségeket mi választja el a hajléktalanságtól? Jól érzik magukat ezek az emberek ilyen környezetben lakni?

Figyelt kérdés
2019. dec. 14. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés engem is érdekel, tényleg jó lenne, ha olyan válaszolna, aki ismeri a területet.

Én "A nevem Earl" c. filmben láttam ilyet először.

2019. dec. 14. 22:07
 2/6 A kérdező kommentje:
én először ezt a területet a "white trash" réteg - nem dolgozni akaró igénytelen fehér néppel halottam összefüggésben, kíváncsi lennék mennyire lehet társítani ilyesmihez
2019. dec. 14. 22:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A négerek gettókban,régi gyárakban laknak

A fehér csövesek lakókocsi parkokban laknak

A kínaiak tömegpanelekben laknak

A mexicóiak meg falusi tanyákban laknak

2019. dec. 14. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

"Az amerikai trailer park közösségeket mi választja el a hajléktalanságtól?"

Az, hogy nem hajléktalanok. xD

2019. dec. 14. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 ilyen Angliában is van, nagyrészük ír cigány. nem a barnabőrű típus, ami Mo-n van, itt a cigány/gyipsy alatt az utazó életmódot értik, nem a népcsoportot, mert az ír cigányok tényleg mozognak. általában akkor, mikor már túl sok probléma van velük a helyiek és a rendőrség miatt. általában köztereken táboroznak le (pl parkok, parkolók), és előszeretettel lopják az áramot, illetve ordenáré kuplerájt csinálnak maguk körül (amit persze ott is hagynak maguk után). dolgozni persze (bármilyen meglepő) nem dolgoznak. sokuk hivatalosan nem is létezik, mert nem szeretnek kórházba vonulni, illetve a hivatalokkal bármiféle kapcsolatot tartani.
2019. dec. 14. 23:44
 6/6 anonim ***** válasza:
91%

Mit értesz a "trailer park" kifejezés alatt? Lakókocsi-parkot, vagy mobilház-parkot?

A mobilházakat azok vásárolják, akik nem tudják a rendes lakóházat kifizetni, de szeretnének "saját" házat. Ekkor a területet bérlik, de a ház az övék. Természetesen vannak bér-mobilházak is.

A lakókocsikban különböző okok miatt élnek emberek. Nagyon sok közülük a hippi-generáció, akik egész életükben ide-oda vándorolnak, alkalmi munkákból, vaqy utcazenélésből élnek, mostmár zömmel a 70-es éveikben járnak, de képtelenek lennének beköltözni kötöttségek közé. A lakókocsi-lakók másik része az olyan mélyszegénységben élők, akik lakókocsi híján az utcán aludnának, de családjuk van, gyerekek, ők azért élnek lakókocsiban. A lakókocsisok harmadik fajtája az illegálisok, akik képtelenek kifizetni a bérleti díjat egy lakásért, vagy egyre több bérbeadó nem ad bérbe illegálisoknak lakást, így ők is lakókocsi-lakók. A lakókocsi lakók negyedik fajtája a frissnyugdíjas középosztálybeliek, akik tavasszal beülnek a viszonylag uj lakókocsijukba, és október-novemberig jobbra-balra utazgatnak, mindenhol eltöltenek pár napot vagy hetet, aztán továbbmennek. Vannak városok, ahol szinte mindenkinek van lakókocsija a háza mellett (sokszor albérletbe kiadják, ilyenkor a lakó nem mehet vele máshová, de benne lakhat amig fizet érte).

A lakókocsi parkokban nagyon sok helyen korlátozva van a lakókocsi életkora (pl. nem lehet idősebb 6 évnél), ezzel is próbálják a lepukkant embereket távoltartani.

Amúgy meg, az újabb lakókocsikban olyan a felszereltség, ami sok magyarországi házban-lakásban sincs meg. Én szivesen nyaralok lakókocsival (mondjuk nem élnék benne, de 2-3 hétre nyaralni egyszerűen a legjobb megoldás). A lakókocsikra minden államban más a szabályozás, de a legtöbb államban ott parkolsz vele 2 héten át, ahol akarsz, kivéve ahol tiltva van a parkolás a 2 tonnánál nagyobb járműveknek és ahol tiltott az éjszakai parkolás (pl. nem parkolhatsz le a Tesco parkolojában két hétre. Nappal megállhatsz, akár ott is lehetsz egész nap, de el kell hagynod, amikor este bezárnak). Vízzel olcsón feltölthető általában, és a szennyvíz leengedése sem szokott gond lenni. A klíma rendszer fűt és hűt a napelemmel bárhol is vagy, világítás-tv-hűtőszekrény jól működik, és a interneted is olcsón van a hotspottal (akár a te telefonodról). A miénkben gázpalackos tűzhely van, de én nem vagyok egy konyhatündér, ha nyaralás van, max egy-egy tojásrántotta készül rajta, meg a reggeli kávé :))) A mi RV-nk kb 35-36 nm, megfelel egy magyarországi kisebb panellakásnak :)

2019. dec. 15. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!