Mi szükséges ahhoz, hogy a kisfiúnkat megkereszteljük?
Elég szörnyű ráerőltetni egy csecsemőre egy vallást!
Ezzel a kérdéssel foglalkoznak kicsit hátrébb, csak lapozzatok vissza!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
Nem arra vagyok kiváncsi, hogy mi a véleményetek róla, hanem a menetére, ha nem tudtok erre válaszolni akkor hobbiból ne írogassatok! Az első válaszolónak köszönöm!
Egyébként én is meg vagyok keresztelve, aminek örülök annak ellenére, hogy sem én sem a családom nem vallásos, szerintem ez egy szép szokás, ugyan úgy mint egy templomi esküvő!
Mvel Európai Unió tagállama vagunk, így szabad vallásgyakorlás van, de mindenki maga határozza meg, hogy miben hisz. A szülő erre nem erőszakolhatja rá a gyerekét...vagyis te most csak a saját fiad személyiségi jogát akarod megsérteni és az EU szabályok szerint bűnt követel el!
Szóval várd meg, míg a gyereked felnő és ő döntse el, hogy melyik vallás tagja akar lenni! ÉS NE TE!!!!!
Már bocs, de "szokásból" mi értelme keresztelni? A keresztségnek az a lényege, hogy felajánlod a gyermekedet Istennek, és vállalod, hogy keresztény elvek szerint fogod nevelni. Ha nem hiszel ebben az egészben, akkor hülyeség megkeresztelni, semmi értelme. Ugyanez vonatkozik a templomi esküvőre is. Én legalábbis nem értem, hogy tudnak az emberek egy esküvőn odaállni Isten színe elé, akiben nem is hisznek...
Az utóbbi válaszolónak meg annyit, hogy attól, hogy a gyerek meg van keresztelve, nem kötelező ebben a vallásban hinnie. Valóban ő maga dönti el, hogy hívő lesz-e később, és ezen az se változtat, hogy gyerekkorában a szülei felvállalták-e, hogy keresztény szellemiségben nevelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!