Anglia egy ország?

Figyelt kérdés
Ugye sokszor hangzik el, hogy Anglia, Skócia, Wales, úgy beszélnek róla mint külön országokról, de Google Mapsen, Google Erathön, maga az Egyesült Királyság van jelölve mint ország, a Google Earthön pl.: fehér vonallal van jelölve az országhatár, de Anglia és Skócia között csak szaggatott vonal van húzva, tehát elvileg nem országhatár. Nem kell hülyének nézni tudom meg magamtól is rájöttem, hogy az Egyesült Királyság egy ország, és Anglia, Skócia, Wales, Észak Írország az Egyesült Királyság tagországa, és Írország ami egy külön ország. De mi az a tagország? Mert pl.: van Magyarország 1 ország 1 állam, de pl.: az Egyesült Államok 1 ország de 52 állam, azt értem benne, hogy több állam van egy országon belül, de maga Amerika 1 népcsoport 1 nyelv 1 minden, de Anglia és Skócia már külön nemzetek. Akkor, hogy van ez? Amerikába tudom hogy Amerikai állampolgárság van ami minden Amerikai államra érvényes nincs külön Floridai, Kaliforniai stb., de az Egyesült Királyságban hogy ott van külön Angol, Skót, Wales vagy csak UK állampolgárság?
2019. okt. 5. 01:06
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Alapesetben egy tájegység, ugyanúgy, ahogy Skócia. Pontatlan köznyelvi megnevezésben Nagy-Britanniát értik "Anglia" alatta.
2019. okt. 5. 01:26
 2/7 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
82%

Anglia egy ország és az Egyesült Királyság is egy ország. Ezt te is írtad, szóval nem értem, mit nem értesz :)

Esetleg kevered az állampolgár, nemzetiség, etnikum fogalmakat? De lehet, ez segít:

[link]

2019. okt. 5. 07:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt értem h anglia es az egyesult kiralysag is ország de akkor skócia is? És akkor orazág van az országban? Tehán a londonban vagyok egyszerre 2 országban vagyok?
2019. okt. 5. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Wiki:

Anglia (angolul: England, kiejtése IPA: /ˈɪŋglənd/) a Brit-sziget és az Egyesült Királyság legnagyobb és legnépesebb országrésze. Wales és Skócia határolja, melyek szintén az Egyesült Királyság részei.

2019. okt. 5. 21:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt ertem hogy az egyesült királyság egy ország és anglia az egyesült királyság része, de akkor anglia egy ország? Ha nem akkor mi? Ha igen akkor ott 2 orszag van 1 területen?
2019. okt. 5. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Nos nagy britania egyesitit Skociat Angliat Welset es Eszak Iroszagot...Ezek kulon kulon lenyegeben orszagok ...

De ha jol tudom csak a skotoknak van kulon parlamentje.

Lenyeg a lenyeg hogy nagy britania lenyegeben negy orszag egyutesebol jott letre...London meg nagybirtania fovarosa es ugyanugy angliae is...De skocia fovarosa peldaul Glasgow.

2019. okt. 17. 15:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Edinburgh
2019. dec. 3. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!