Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Általában szoktam verseket...

Általában szoktam verseket írni, és azokat kiszoktam posztolni a facebook oldalamon. Mi a véleményetek erről a versről?

Figyelt kérdés

Emlékszem még rád, ezért jól figyelj rám!

Tetteidet felejteném, ha tudnám.

Az emlékeimben nem tűnsz el sosem,

Így érzéseimmel írom e versem.

Belém rúgtál, pedig nem tettem semmit,

Normális ember nem tenne ilyesmit.

Nem adtál mást, csak terrort és félelmet,

A szemeidben nem láttam kegyelmet.

Az álmaimban átélem még most is,

De sokat köszönhetek neked mégis.

Hiszen megmutattad, mire vagy képes,

És hogy az ember, mennyire is rémes.

Éld az életed és ne gondolj másra,

Hogy mi a tetteidnek a nagy ára.

Nem sejtheted, hogy mit rejt a sors neked,

Talán még találkozni fogok veled.

Régebben gyenge, most viszont más lettem,

Hibáidat idáig megvetettem.

Ha találkoznánk, kérdezném én tőled;

Hogy jól esett-e szenvedésem néked?

2019. aug. 8. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:
A mondanivalóját értem. Tetszik is, meg nem is. Tetszik, mert erthető a szöveg, erzelmeket közöl. Ami nem tetszik, hogy érezni, hogy görcsösen figyeltél, hogy a maganhangzószám megfeleljen minden sorban. Nem kell ennyire precíznek lenni! Hajrá
2019. aug. 8. 14:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Vannak benne jó részek, és jó a hangulata, de sok helyen túl "költői". Szebb amikor egy vers folyamatosabb, kevésbé van megerőszakolva régies "néked" formákkal meg magyartalan megoldásokkal. Ezektől kicsit olyan, mint egy dalszöveg fordítása. Akkor inkább legyen szabadvers, de... legyen szabadabb, hétköznapibb, esetlegesebbnek tűnő. Az a jó, ha olyan, mint amilyen a hétköznapi, spontán beszéded lenne a te saját stílusodban - ez esetben pl. a címzett felé -, ami csak "véletlenül" rímel és nem látszik rajta a faragás.
2019. aug. 8. 15:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeteket. :)
2019. aug. 8. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!