Mi kell ahhoz, hogy kiadattassam a saját verses könyvemet?
Nem most szeretném, viszont, amióta tudok írni, írok verseket. Nagyon sokat fejlődtem és változtam, mára meglett a saját stílusom, és elkezdtem nagyon jó, igényes, pontos verseket írni. Persze, ezeket nem én állítom, mivel é negatívan vagyok szubjektív magamhoz, de a volt magyartanárom a mostani magyartanárom, ósztálytársaim (akiknek van irodalmi érzékük)állítják, hogy jól írok. Nem szabadversekben utazom, hanem olyanokat írok, amiben kötött a forma, ritmika, ügyelek a rímekre, a rímszerkezetre, a szótagok számára, és arra is, hogy mindig legyen sztorija. Ezt mennyire kedvelik ma? Mivel hogy egy-kettő költőn kívül, nem tudok többet, aki nem szabadverseket írna. Így lenne esélyem arra, hogy egy páran felfigyeljenek a verseimre?
Előtte próbájam interneten keresztül megismertetni magamat vagy a névtelenségből is lehet kiadatni?
Nem tudom, mennyire érthetően írtam le, most csapott belém a gondolat, és még nem hánytam-vetettem meg az elmémben...
Egy egyszerű négy betűs szó pénz, nem kevés, hanem sok (közelebb lesz az 1 millióhoz mint a félhez). Nem is igazán a nyomdaköltség a sok (az néhány száz ezer forintból kijön 1000 példány), hanem az előkészítés, grafikus stb. Utána vagy megfizetsz egy ügynökséget (aki vagy lát benned fantáziát vagy nem) és akkor talán terjesztik a könyvedet vagy járhatod a boltoakt, hogy valaki valahol kitegye a polcra. Megvenni nem fogja senki de próbálkozni lehet. Pénzed úgyse lesz belőle amíg valaki fel nem kap és tényleg annyira jó vagy.
A neten olcsóbb, és megnézed mennyi tényleges olvasód lesz. Bár azok a számok sem igazán mondanak semmit. De iránynak jó.
Ami még segít, hogy nézegetni kell a pályázatokat és azokon indulni minnél többször, és ha ott van pozítiv bírálat akkor érdemes bármivel is próbálkozni.
"Nagyon sokat fejlődtem és változtam, mára meglett a saját stílusom, és elkezdtem nagyon jó, igényes, pontos verseket írni. "
Ezt te érzed így, vagy valamelyik költőtárs is megerősítette? Nem árt kiadás előtt valami független kontrollt is kérned.
Akkor ez a része rendben van :)
Mi a célod? Boltban is forgalmazni a kötetet, vagy "csak" megjelentetni x pld-ban, könyvtáraknak, ismerősöknek adni belőle?
A vereseskötetet elküldheted a Magyar Elektronikus Könyvtárnak is (itt részletesen le vannak írva a beküldés feltételei):
Én is küldtem már be írásművet – verseskötetet (nem volt feltétel, hogy a verseskötet saját ISBN-számmal rendelkezzen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!