Érdemes erőltetni így az egyetemet?
Ha ennyire nyelveket akarsz tanulni, miért nem végzel el egy nyelvi szakot? Anglisztikával, germanisztikával könnyen el lehet helyezkedni, ráadásul sok lehetőség is van vele. Iskolai-, magántanár, tolmács, fordító stb.
Különösebb végzettség nélkül viszont én azt mondom, nem érdemes kimenni, csak az alja munkát csináltatnák kint veled, nem olyan magas fizetésért. Ha viszont valami jó szakmád van, akkor megfontolandó a kimenetel.
Valamit érdemes tanulni, csak gondolkodnod kell még rajta.
Azzal, hogy elmész a világ végére mosogatni, nem oldottad meg a problémát, csak elmenekültél előle.
Köszönöm a válaszokat! :)
Én azért gondolkodom annyira külföldben, mert nekem rokonaim kint vannak sima szakmával, érettségi nélkül és iszonyatosan jól élnek. Gyönyörű emeletes ház itthon, Vadi új kocsi stb és sokkal jobban élnek, mint itthon egy diplomás. Másik ismerősöm közgáz diplomával itthon nettó 200.000 Ft-ot keresett, 1 éve kint vannak Németben és átszámítva 400.000 Ft-ot keres csomagolóként.
Én meg svájcban kerestem forintra átszámítva 1 milliót.
A2 nyelvtudás + húsüzemi betanított munka.
De egy egyetemet(normális szak nem "büfé) végzett ember sokkal többet keres.
Ez tök mind1 milyen országban van...
Ha van háttered és eszed hozzá tanulj valamit.
Nézd meg milyen szakok vannak mennyi esélyed lenne.
Van-e minimális érdeklődésed iránta.
Ami tetszik írd le egy papírra egymás után és mellé mi az ami tetszene benne (akármi ami hozzá kapcsolódik).
Tök jól hangzik leírva 1 millió ft vagy 400 ezer ft.De ahhoz spórolnod is kell hogy említésre méltó összeget eltegyél.Tehát erősen "magyarosan" kell élned...
23/F
9-es: Nem volt pályakezdő.
Egyébként engem az óvodapedagógus és a tanító érdekelne leginkább, de nagyon keveset keresnek itthon. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!