Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes erőltetni így az...

Érdemes erőltetni így az egyetemet?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok és nagyon szeretnék diplomát. Jelenleg érettségim van és angol középfokú nyelvvizsgám. Most érettségi utáni technikumon vagyok szeptembertől lesz az utolsó évem. Szeretnék egyetemre menni, de egyik szak se tetszik...ami tetszene azzal kb minimálbért lehetne keresni, amivel többet lehetne keresni az pedig nem érdekel. Azon is gondolkodtam inkább megtanulom az angolt C1 szintre + elkezdem a németet is és kimegyek külföldre dolgozni. Mit javasoltok? Érdemes itthon tanulni?
2019. júl. 22. 13:03
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem tudod, mit akarsz tanulni, ne menj egyetemre! Ugyanez igaz a külföldre is. Ha nem tudod, miért akarsz kimenni, miért mész? Először találj egy olyan célt, amellyel várhatóan hosszabb távon szívesen gyütt élsz majd, és aztán nézd meg, milyen lépésekkel tudod azt elérni!
2019. júl. 22. 13:07
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

Ha ennyire nyelveket akarsz tanulni, miért nem végzel el egy nyelvi szakot? Anglisztikával, germanisztikával könnyen el lehet helyezkedni, ráadásul sok lehetőség is van vele. Iskolai-, magántanár, tolmács, fordító stb.

Különösebb végzettség nélkül viszont én azt mondom, nem érdemes kimenni, csak az alja munkát csináltatnák kint veled, nem olyan magas fizetésért. Ha viszont valami jó szakmád van, akkor megfontolandó a kimenetel.

2019. júl. 22. 13:08
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Valamit érdemes tanulni, csak gondolkodnod kell még rajta.

Azzal, hogy elmész a világ végére mosogatni, nem oldottad meg a problémát, csak elmenekültél előle.

2019. júl. 22. 14:05
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
Unokatestvérem Ausztriába ment ki szállodába takarítani (síparadicsomban). 400 ezer forintot keres, ingyen biztosítanak neki szállást, és ingyen használhatja a welnesst/SPA-t. Több mint 300 ezer forintot félre is tud tenni havonta. Szóval nem fizeznek rosszul az alja munkák se. És a munkaideje délután fél 5-től este fél 11-ig tart csak.
2019. júl. 22. 16:20
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
És mit fog csinálni 50 évesen? Akkor is takarít? Nem kéne valami értelmes tevékenység is az ember életébe, ha már egyszer olyan szerencséje van, hogy ÉL? Vegetálni el lehet benne, de annak mi értelme?
2019. júl. 22. 16:28
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
Ki mondta, hogy 50 évesen is ezt csinálja? Rengeteg pénzt félre lehet így tenni, házat, kocsit venni belőle. Esetleg kifizetni az egyetemi tandíjat, ha tanulni akar. Mert Magyarországon mit csinál, ha nem vegetál? Diplomások nagy része is 150 ezret keres. Azzal is ugyanúgy el lehet vegetálni, mint a külföldi takarítással, csak ráadásul még félre se tud tenni semennyi pénzt. Úgy meg nem érdemes elkezdeni az egyetemet, ha azt se tudja az ember mi érdekli. Kérdező: Nyugodtan dolgozz pár évet külföldön, utazgass. Láss világot. Aztán majd kialakul, hogy mit is szeretnél kezdeni az életben. Ha megvan mi érdekel, de csak minimálbért kapsz érte Magyarországon, akkor nyugodtan költözz külföldre és végezd azt ami érdekel ott, ahol meg is fizetik.
2019. júl. 22. 19:05
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Én azért gondolkodom annyira külföldben, mert nekem rokonaim kint vannak sima szakmával, érettségi nélkül és iszonyatosan jól élnek. Gyönyörű emeletes ház itthon, Vadi új kocsi stb és sokkal jobban élnek, mint itthon egy diplomás. Másik ismerősöm közgáz diplomával itthon nettó 200.000 Ft-ot keresett, 1 éve kint vannak Németben és átszámítva 400.000 Ft-ot keres csomagolóként.

2019. júl. 22. 19:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Én meg svájcban kerestem forintra átszámítva 1 milliót.

A2 nyelvtudás + húsüzemi betanított munka.

De egy egyetemet(normális szak nem "büfé) végzett ember sokkal többet keres.

Ez tök mind1 milyen országban van...

Ha van háttered és eszed hozzá tanulj valamit.

Nézd meg milyen szakok vannak mennyi esélyed lenne.

Van-e minimális érdeklődésed iránta.

Ami tetszik írd le egy papírra egymás után és mellé mi az ami tetszene benne (akármi ami hozzá kapcsolódik).

Tök jól hangzik leírva 1 millió ft vagy 400 ezer ft.De ahhoz spórolnod is kell hogy említésre méltó összeget eltegyél.Tehát erősen "magyarosan" kell élned...

23/F

2019. júl. 23. 00:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Na várj, a te rokonaid nyugati fizetésből élnek urasan itthon, ez egyáltalán nem meglepő. Azon a 200-es közgázos fizun viszont csodálkozok. Pályakezdő volt az illető?
2019. júl. 23. 01:07
 10/10 A kérdező kommentje:

9-es: Nem volt pályakezdő.

Egyébként engem az óvodapedagógus és a tanító érdekelne leginkább, de nagyon keveset keresnek itthon. :(

2019. júl. 23. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!