Ezután milyen lehetőségek vannak?
Persze, ezzel én is tisztában vagyok. De persze utána nézek majd más hasonló gimnáziumoknak is, csak nem vagyok benne biztos, hogy egy kevesebbet nyújtó rajzszakra érdemes-e bemenni Pestre.
Természetesen nem veszem készpénznek, hogy bejutok, sőt, nem hiszem, hogy sok esély van rá azokkal szemben, akik éveket készültek rá. Van 'b' tervem, hogyha ez nem jönne össze, de gondoltam azért talán megpróbálom.
Ha meg nem, hát akkor nem :)
Akkor érdemes művészeti szakgimnáziumba jelentkezned, ha a későbbiekben is grafikával akarsz foglalkozni. Az érettségi után ezekben az iskolákban is van még egy egyéves szakmai képzés, amivel megszerezheted a szakmát (pl. grafikus lehetsz). Ha tovább akarsz tanulni, akkor, ahogy fentebb is írták, Képzőművészeti Egyetem.
Ha a Kisképzőbe szeretnél bejutni, érdemes jelentkezni ősszel az iskola felvételi előkészítőjére, plusz legalább 4-es átlagú bizi kell hozzá, és egy átlagnál jobb központi. Ha tehetséges vagy, ezzel jó eséllyel be tudsz jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!