Formatervező diploma után?
Figyelt kérdés
Érdekel a formatervezés, és elgondolkodtam rajta, hogy arra tanulnék tovább.
Egy formatervező diploma után milyen opciók várnak / mik a kilátásaim? Milyen munka vár rám?
#egyetem #tanulás #munka #művészet #felvételi #diploma #MOME #portfólió #formatervezés #formatervező
2019. júl. 9. 02:06
2/4 Vodafonelive válasza:
Ha az megnyugtat. Volt pár szaktársam aki az ipari formatervező mérnök mellett csinálta a gépészmérnökit is és gondolhatod mennyit dolgoztak az előbbi azakmában. Ráadásul a MOME-n még csak nem is mérnöki papírt fogsz kapni amivel még annyi lehetőséged sem lesz. Ha ez az álmod akkor csináld, hajrá de az a 3-4 formász aki évente végez bizonyos egyetemeken sok is.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2019. júl. 10. 00:08
4/4 anonim válasza:
Azért sok lehetőség van, bár az igaz hogy kevesen lesznek ténylegesen formatervezők. Nagyon sokan ui, ux designerek lesznek, sokan 3D-sek akár digitális szobrászok, akár egyéb 3D modellezők, erre nagy a kereslet. Lehet menni vfx irányba, renderelés, riggelés, textúrázás, stb. De ott van a concept art, a díszlettervezés, a social design, a látványtervezés, a lakberendezés, a csomagolástervezés, a grafika. Meg azért a sima formatervezőkre is szükség van, ha bme-n végzel nagy részben ugyanazt is tudod mint egy gépész, műszakibb irányba is több lehetőség, ha momén akkor is vannak magyar és nemzetközi design stúdiók ahol el lehet helyezkedni, mindig vannak akik alapítanak sajátot. Autósokról nem is beszélve, ha ügyesek mehetnek a mercihez, mert a sulinak együttműködése van. Én is formatervezőnek tanulok, szóval sok embert ismerek ilyen végzettséggel és senki se meki-burger dolgozó, már egyetem alatt van sok embernek szakmai munkája. Nagyon sok olyan munka van amire nem is gondolnának sokan, hogy létezik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!