Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ilyen feltételekkel mi lehetné...

Ilyen feltételekkel mi lehetnék a biológiával?

Figyelt kérdés

Elég sok betegségem van, viszont nagyon érdekel a biológia. Csak nem tudom,hogy lehet e.

Allergia-asthma ->vegyi anyagok kizárva

Mozgásszervi problémák, emiatt rosszak a kis kéz izmok, szóval nehezebben fogok, stb.

Mi jöhet szóba?

Érdekel az orvosi, de félek,hogy nem menne.

A gyógyszerészi,de a vegyi anyagok miatt ki van zárva.

A laboratóriumi analitikusi is jó volna valamennyire.

Aztán a genetikusi-biológia alapszak- is tetszik.

Illetve a biomérnök.

Ezek közül szerintetek melyiket tudnám csinálni, illetve milyenek az elhelyezkedési lehetőségek?

2010. júl. 10. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:

A biomérnökin több a kémia, mint a biológia, a vegyészmérnöki lebutított változata lényegében.

Szerintem a biológia alapszak lenne a legjobb neked.

Üdv.: egy volt biomérnök hallgató,leendő vegyészmérnök

2010. júl. 10. 12:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor ha a biomérnöki tetszik, többre megyek a vegyésszel?

Köszi, ezt jó tudni, nem is gondoltam volna.

Köszönöm a választ!

2010. júl. 10. 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, elvileg a felvi szerint mást csinálnak. De...valójában aki biomérnökin végzett az max elmegy a cerbonába, vagy marad ott phdzni vagy néz ki a fejéből, a VALÓSÁG az, hogy kb ugyanolyan állások után tudnak csak nézni, mint a vegyészek, illetve ez se igaz teljesen, mert egy vegyész könnyebben tud elhelyezkedni. Magyarul: Arról senki ne álmodjon, hogy magyarországon kutatni fog, meg őssejttel és hasonlókkal foglalkozni, sokan ezért jönnek ide. Tehát hasonló munkákat tudsz megpályázni, mint egy vegyész, de ebből már levonhatod a következtetést, hátrányból fogsz indulni, mert azért még se vagy teljes értékű vegyész. Az viszont igaz, hogy brutális a kémia biomérnökin, mert gondolom majd jönnek itt páran ezzel, és ez igaz is, attól még nem lesznek teljes értékű vegyészek soha. Szerintem többre mész, én ezért váltottam.
2010. júl. 10. 13:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez akkor tényleg csak rizsa. Pedig jól hangzott,de így nem...

A vegyészmérnök a gyógyszergyáron kívül hová mehet?

2010. júl. 10. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!